MİTSO, MUĞLA’NIN 1/25 000’LİK NİP’NIN MİLAS’TA DA SUNUMUNU İSTEDİ

04.04.2016 11:23

Muğla ilinin tümünü kapsayan ve geleceğe yönelik planlamayı amaçlayan 1/25 000 ölçekli Muğla İli Nazım İmar Planı’nın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilmesinin ardından planın tanıtımı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar dairesi Başkanı Ayşe Ünal’ın yaptığı sunumu MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen ve Ömer Eliş izledi. MİTSO yönetimi, sunum sırasında Milas ile ilgili aktarılan bilgileri not etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, NİP’nın Milas’ı ilgilendiren bölümü için bazı sorular yöneltti ve Milas’ta da planın tanıtım sunumunun tekrarlanmasını istedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Büyük bir emek ve sabırlı bir çalışmayla ortaya konulan 1/25 000’lik Muğla İli Nazım İmar Planı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edilmiş olması da yapılan çalışmanın titizliğini ortaya koyuyor. MUTSO’nun girişimiyle Muğla’da yapılan plan tanıtımının, Milas’taki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve odamız üyeleri için ilçemizde de yapılmasını istiyoruz. Muğla’nın geleceğini ilgilendiren bir konuda Milaslıların da yeterince bilgi sahibi olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmi başvurumuzu yaptık” diye konuştu.