MİTSO UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI.

27.02.2017 16:31

*30 yeni girişimci adayının katıldığı eğitim MİTSO’da başladı. İkinci 30 kişilik girişimci adayının eğitimi ise 27 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. MİTSO – KOSGEB işbirliğinde düzenlenen eğitime katılım için 80 başvuru oldu. Eğitimlerin en çok 30 kişiyle yapılması gerektiğinden düzenlenen sınavla 60 kişi belirlendi. İlk grubunun eğitimi, KOSGEB eğitimcilerinden Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından verilmeye başlandı. İkinci grubun eğitimi ise 27 Şubat – 3 Mart tarihlerinde yapılacak. Eğitimler, her iki grup için toplam 4 er günde toplam 35’er saat sürecek. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde şu konu başlıklarında katılımcılara bilgilendirmede bulunuluyor.

1 – Girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri

2 – İş planı kavramı ve öğeleri

3 – İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları

4 – İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayanlar kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcililik eğitimine katılanları ziyaret ederek başarılar diledi. Reşit Özer “Sizler, yeni girişimci adayları olarak bu eğitimden edineceğiniz bilgilerle iş yaşamına atılacaksınız. Sizlere kurmak istediğiniz işlerde başarılar dilerim. İş yaşamınızda başarılı olarak odamıza kayıt olmanız bizleri de mutlu edecektir. Sayın Besim Ogelman gibi işini severek çok iyi yapan bir hocamız var. Sizlerin kendisinden çok şeyler öğreneceğinizi ve yararlanacağınızı umuyorum” diye konuştu.