MİTSO; V. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri Fuarında Milası tanıttı

06.08.2013 17:47

Ege Bölgesindeki illerin tanıtımı amacıyla Ankara’da düzenlenen V. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri’nde MİTSO; halısıyla, zeytin ve zeytinyağıyla, balığı Milas’ı tanıttı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki fuarda stant açan MİTSO, burada ayrıca Milas’ı tanıtan görsel sunumlar da gerçekleştirdi. Milas Folklor Araştırma Derneği’nin halkoyunları ekibi ile Dibekdereli davulcu ve zurnacılar da ilginin MİTSO standında yoğunlaşmasına katkıda bulunarak fuara ayrı bir renk kattılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna; fuarda Milas standına gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek her platformda Milas’ı ve ürünlerini tanıtmaya çaba göstereceklerini söyledi.

Ege Bölgesi illerinin (Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak) Ankara’da faaliyet gösteren Dernek ve Vakıf Başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Egem Platformu’nun organizasyonuyla düzenlenen ve yoğun ilgi gören “Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri”nin beşincisi 19 – 23 Nisan Perşembe-Pazartesi günleri arasında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuarda MİTSO da Milas’ı ve ürünlerini tanıtmak amacıyla bir stant açtı. MİTSO standında, Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Milas’ın toprak havuzlarda yetiştirilen kültür balıklarını tanıtırken ayrıca MİTSO üyesi Zeybekler ve Labranda unvanlı şirketler de ilçemizin zeytin ve zeytinyağının tanıtımını ve satışını yaptılar. Yine MİTSO üyesi Naturel Milas Halı Ticarethanesi de birbirinden güzel Milas halılarını sergileyerek satış yaptı.

Ankaralıların yoğun ilgisini çeken V. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri fuarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AKP Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden ile AKP Milas İlçe Yönetimi de katıldılar ve fuardaki Milas standını da ziyaret ettiler. Fuar süresince Ankaralılar, Milas standında sergilenen Milas halılarına, zeytin ve zeytinyağına çok büyük ilgi gösterdiler ve fuar için Ankara’ya götürülen zeytinyağlarının hepsi satıldı. Başta Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu olmak üzere Aslı Yalçın ve Gülay Aytaç ile birlikte üç personel ile ziyaretçilerini karşılayan MİTSO standında konuklara Milas lokumu ikram edildi. Milas standında ayrıca Milaslı belgeselci Hasan Özgen’in “Işık Ülkesi Milas” belgeseli ile Milas’taki toprak havuz balıkçılığının tanıtıldığı görsel sunumlar da yapıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna her fırsatta, her platformda Milas’ı ve Milas’ın ürünlerini tanıtmaya çalıştıklarını belirterek “Bundan sonra da yine her ortamda, her platformda Milas’ı tanıtmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Ankaralıların V. Ege İlleri Tanıtım Sergisi ve Etkinlikleri fuarına gelen ziyaretçilerin Milas standında tanıtılan ürünlere çok ilgi gösterdiklerini anlatan Enver Tuna “Milaslılara fuarcılığa alıştırmak konusunda yoğun bir çaba gösteriyoruz. Firmalarımız hem kendi ürünlerini hem de yöremizi bu tür fuarlar sayesinde tanıtabilirler. Yöremizin ürünlerinin tanıtının yapılması, hem üretimin, hem de istihdamın artmasını sağlayacaktır” dedi. Ankara’daki fuara katılan Milaslı işadamlarının Milas’ın ürünlerinin tanıtımına çok önemli katkılar sağladığının altını çizen Enver Tuna “Odamız üyelerini ısrarla bu fuarlara katılmaya davet ediyoruz. Gelenler, fuarların yararlarını açık bir şekilde görüyorlar. Bu fuara da zeytinyağı, zeytin ve halı götüren üyelerimiz, götürdükleri ürünlerin büyük bölümünü sattılar. Kendilerini, bize verdikleri destek ve orada tanıtım ve satış konusunda gösterdikleri başarı nedeniyle kutluyorum” diye konuştu.

Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengiz Atila ise fuarın yararlı geçtiğini belirterek “Yöremizin toprak havuz balıklarını Ankara’da tanıtma fırsatı bulduk. Tanıtımın gelecekte talebe dönüşeceğini, talebin ise üretimimizin artmasını sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Fuara katılma konusunda öncülük eden MİTSO yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. .