MİTSO ve Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi: ZEYTİNCİLİKTE VE SANAYİDE PLASTİĞİN AZALTILMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

11.03.2022 15:39

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin Küresel Çevre Fonu (GEF)’nun Küçük Destek Programı (SGP) kapsamında zeytincilikte ve sanayide plastik kullanımının azaltılması için proje işbirliği yapacak. MİTSO ve Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi; GEF – SGF tarafından açıklanan Plastik İnovasyon Programı kapsamında “Nuh’un Yeni Gemisi: Zeytin Dalından Biyoplastiğe” projesine proje ortağı olarak katılacaklar.

Proje ortaklığı kapsamında tarımsal üretimde ve özellikle zeytin sektöründe plastik bazlı ekipmanın azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılması, sanayi üretiminde plastik kullanımının azaltılmasına yönelik farkındalık oluşturulması ve ilgili sektör temsilcilerine bilgilendirme yapılması, bu amaçlarla yapılacak toplantılara uzman katılımcı sağlanması konularında işbirliği yapılacak.

MİTSO ve Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin proje ortaklığı sözleşmesi MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Kooperatif Başkanı Nadi Güler tarafından GEF – SGF Türkiye Koordinatörlüğüne sunulmak üzere imzalandı.

İki kuruluş arasında yapılan proje işbirliği sözleşmesini imzalayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Biz yıllardır hasattan sıkıma, şişelemeden satışa kadar her süreçte zeytin ve zeyinyağının insan sağlığına en uygun şekilde tüketiciye sunulmasının önemini vurguluyoruz. Şimdi üreticilerimizin ve tüketicilerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi için UNDEP’nin GEF – SGF programı güzel bir fırsat çıktı. MİTSO ve kooperatif olarak yapacağımız proje ortaklığı ile bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Kooperatif Başkanı Nadi Güler de kooperatif olarak MİTSO ile proje ortaklığı yapmanın önemini belirterek projeye verdiği destek için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e teşekkür etti.

Yazı detayını buraya yazınız