MİTSO, Zeytin Hasat Şenliği’nin teri kurumadan tarım fuarı için çalışmaları başlattı: ŞİMDİ SIRA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NDA

07.12.2017 12:00

*Bu yıl yeniliklerle açılacak olan Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı üç günden dört güne çıkarılıyor.
*Fuar alanı yeniden düzenlenecek. Fuardaki sergi alanı yüzde 20 artışla 5 bin 500 metrekareye çıkarılıyor. Katılacak firma sayısında da 20 kadar artış bekleniyor.

Milas’ın elbirliği ile ve başarıyla gerçekleştirdiği 4. Zeytin Hasat Şenliği’nin teri soğumadan MİTSO’da şimdiden Mart ayında yapılacak Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın çalışmaları başlatıldı. Fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık yetkilisi Yavuz Hakbilir ile görüşen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, fuarın bu yıl 1 – 4 Mart 2018 tarihlerinde yapılacağını ve fuar süresinin üç günden dört güne çıkarıldığını söyledi.Reşit Özer, bu yıl fuarın sergi alanının da yüzde 30 büyütüldüğünü belirterek fuara katılacak firma sayısında da 20 kadar artış beklediklerini bildirdi.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası geçen hafta, başta Kaymakamlık ve Milas Belediyesi olmak üzere Milas’taki çeşitli kurum ve kuruluşların elbirliği ile ve başarıyla gerçekleştirilen Zeytin Hasat Şenliği’nin ardından şimdi, Mart ayında yapılacak Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın çalışmalarını başlattı. Fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık yetkilisi Yavuz Hakbilir ile görüşen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, gıda, tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili oda üyelerine çağrıda bulunarak fuarda yer almalarını istedi. Fuarın bu yıl birçok yenilikle 1 – 4 Mart tarihleri arasında düzenleneceğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Fuarımızı bu yıl yeniliklerle açacağız. Yine TARİŞ’in Balçık mevkiindeki pamuk depolarında açılacak olan fuarın süresini üç günden dört güne çıkaracağız. Fuarın sergi alanını da yüzde 30 büyüterek 5 bin 500 metrekareye yükselteceğiz. Artan sergi alanıyla birlikte katılan firma sayısı da artacak. Geçen yıl katılan firmalara bu yıl 20 dolayında yeni firmanın daha ekleneceğini umuyoruz. Fuarın geçen yıllarda olduğu gibi, yine başarıyla yapılabilmesi için şimdiden üyelerimize, bankalara ve çeşitli kuruluşlara fuara katılarak stant açmaları için çağrılar yapmaya başladık” dedi.
Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın organizatör firması Expolink Fuarcılık yöneticilerinden Yavuz Hakbilir de MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek yeni fuar için yapılmakta olan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Yavuz Hakbilir Milas fuarının kendi alanında Türkiye’nin ilk üç fuarından birisi olduğunu belirterek “Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı artık kendini tüm Türkiye’ye ve sektöre kabul ettirdi. Bizce Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, kendi alanında Türkiye’nin ilk üç fuarından birisidir. Bu yıl fuar alanında birçok iyileştirme ve yenileme yapılacak. Stant alanları yeniden düzenlenecek. Önceki yıllarda stantlarımız hep çok önceden dolduğu için talepler karşılayamıyorduk. Bu yıl stant alanımızı yaklaşık yüzde 20 arttırarak 5 bin 500 metrekareye çıkarıyoruz. Ayrıca bu yıl stant açacak firma sayısında artış bekliyoruz” ded.
İSTİKRARLI BİR ARTIŞ YAŞANIYOR
Bu yıl Milas’ta 9’uncusu düzenlenecek olan Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan firma sayısında her yıl istikrarlı bir artış gözleniyor. 2015 yılında 138 firmanın stant açtığı fuarda 2016 yılında 187, 2017 yılında ise 204 firma stant açarak ürünlerini sergilediler. 2018 yılında ise katılan firma sayısında 20 dolayında artış olacağı ve firma sayısının 224’e ulaşması kesinleşmiş durumda. Fuara ziyaretçi sayısı da her yıl 100 bin dolayında olurken, bu yıl fuarın bir gün daha uzamasıyla birlikte ziyaretçi sayısında da artış bekleniyor.