MİTSO, ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİLERİNİ FİYAT POLİTİKASI İÇİN BULUŞTURDU.

16.03.2021 17:19

Bodrum’da yapılan ve turizmcilerle yeme , içme tesislerinde yerel zeytinyağı kullanılması çağrısında bulunulan toplantının ardından MİTSO, Milaslı zeytinyağı üreticilerini ortak bir fiyat politikası belirlemek amacıyla odada buluşturdu. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in çağrısı ile MİTSO’da buluşan Milaslı zeytinyağı üreticiler, ortak bir fiyat belirlenmesi için görüş birliğine vardılar. Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve “Uzunyuva” markalı zeytinyağının üreticisi Uğur Özen‘in yanısıra toplantıya TARİŞ‘i temsilen Elin Alpay,  Karianda zeytinyağını temsilen Mehmet Ateş ve Ali Sever, Ilbıra zeytinyağının sahibi Duygu Ilbıra, Zavendik zeytinyağının sahibi Ziver Aslan katıldılar.

Bodrum’da Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, İl Turizm ve Kültür Müdürü Zekeriya Bingöl, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ile Muğla Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk ile BODER temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı yapıldığını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Bu toplantıda Bodrum ve Milas yöresindeki turizm işletmeleriyle yeme, içme tesislerinde yörenin zeytin ve zeytinyağının kullanılması çağırısı yaptıklarını belirtti. Çağrının karşılık bulabilmesi için turizm işletmelerine ve yeme içme tesislerine makul fiyattan zeytinyağı önerilmesinin önemini belirtti. Reşit Özer “Bu bir ilk adımdı. İlk adımdan sonuç alabilmemiz için önereceğimiz fiyatların da makul ölçüde olması gerekiyor. Eğer ilk adımı başarabilirsek arkası çok daha iyi gelecektir. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti aldıktan sonra çok iyi bir hava yakaladık. Bodrum’dan, hatta Türkiye’nin çok çeşitli yerlerinden Milas zeytinyağına talepler gelmeye başladı. Bu rüzgarı çok iyi bir şekilde değerlendirelim” diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin ardından zeytinyağı üreticileri ellerinde Bodrum’daki turizmcilerin ve yeme içme tesislerinin zeytinyağı ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde yeterli stoka sahip olduklarını ifade ettiler. Toplantıya katılan zeytinyağı üreticileri, zeytinyağının farklı sıkım ve farklı asit özelliklerine uygun satış fiyatları üzerine kendi aralarında uzlaştılar ve belirlenen fiyatlara uyacaklarını belirttiler. Bunun üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, belirlenen fiyat önerilerinin Bodrum Ticaret Odası aracılığıyla BODER yetkililerine iletileceğini bildirdi.

Yazı detayını buraya yazınız