DOLAR
34,7257
EURO
36,5519
ALTIN
2.959,37
BIST
9.886,05










MİTSO’DA BRİTİSH COUNSİL EKOTURİZM ARAŞTIRMASI: “MİLAS KISA SÜREDE ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEK”

MİTSO’DA BRİTİSH COUNSİL EKOTURİZM ARAŞTIRMASI:  “MİLAS KISA SÜREDE ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEK”
15.06.2017 16:39
0
A+
A-

British Counsil ile aralarında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de bulunduğu bazı üniversitelerin işbirliğinde sürdürülmekte olan eko turizmin geliştirilmesi araştırması kapsamında odaya gelen akademisyenlerin sorularını yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın çok önemli bir eko turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek “Biz de oda olarak Milas’ın eko turizm potansiyeli hakkında yöre halkında ve turizmcilerde bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Milas, bu konuda kısa sürede çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.

British Counsil tarafından başlatılan ve İngiltere’nin Southampton Üniversitesi liderliğinde yürütülmekte olan “Eko turizm ve sürdürülebilirlik” konulu proje kapsamında bir grup akademisyen MİTSO’yu ziyaret etti. Projenin yürütücülerinden A. Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu, aynı fakülteden Doç. dr. Ayşe Demet Karaman, ve Yrd. Doç. Dr. Birsen Kırım ile Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Buca Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emir Özeren, Zeytindostu Derneği’nden Feridun Kaykı ile birlikte MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler. Yrd. Doç. Dr. Emir Özeren, proje hakkında yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

“Bu proje, Southampton Üniversitesi liderliğinde yürüyen Türkiye’den diğer yükseköğrenim kuruluşları (Adnan Menderes Üniversitesi gibi) ve endüstri partnerlerinin de olduğu çok disiplinli bir araştırma projesidir. Bu araştırmanın hedefleri gıda güvenliği pratikleri ile agro/eko turizm girişimciliği konusunda yeni araştırma ve kanıtlar geliştirmek; endüstri, politika yapıcılar ve bölgedeki yerel topluluklara ulaşmayı kolaylaştırmak ve onların girişimsel pratik ve yönetim stratejilerini ilerletmek; girişimcilik, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik alanında öğrenme ve eğitim kaynakları geliştirmek ve partner ülke Türkiye’de yerelde dezavantajlı grupların sosyal kapsayıcılığını sağlayabilmektir” dedi.

Daha sonra Milas yöresindeki eko turizm potansiyeli ve faaliyetleri hakkında çeşitli sorular yönelten Yrd. Doç. Dr. Emir Özeren’in sorularını yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın çok önemli bir eko turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek “Biz de oda olarak Milas’ın eko turizm potansiyeli hakkında gerek yöre halkında, gerekse turizmcilerde bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için her fırsatı değerlendiriyoruz. Geçen yıl Muğla S. K. Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ile Milas’ta Bafa Gölü ve Herakleia’da eko turizm” konulu bir proje yaptık. GEKA’dan sağlanan hibe desteği ile bu projeyi tamamladık. Proje kapsamında Bafa Gölü çevresinde eko turizm konusunda neler yapılabileceğini yöre halkına anlattık ve bu konuda bir ölçüde bir bilinçlenme sağladık” dedi.

Milas’ın geleneksel el dokuma halılarıyla, yöresel, organik ürünleriyle, Çomakdağ evleri, düğünleri ve günlük giysileriyle çok önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını anlatan Reşit Özer, “Biz de şimdi bunları bir taraftan turizmcilere anlatıp tanıtarak bu bölgelerin turizme kazandırılmasına gayret ediyoruz. Tanıtım için birçok girişimde bulunuyoruz. Bu girişimleri sonuncunda bazı olumlu gelişmeler de gözle görülmeye başlandı. Hiç kuşkusuz Milas, bu konuda kısa sürede çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.