MİTSODAN MUĞLA TEKNOPARKINA DESTEK SÖZÜ

06.08.2013 17:56

2001 yılında çıkarılan bir yasayla tüm illerde teknoloji geliştirme bölgelerinin kurulması kararlaştırılmıştı. Yasanın çıkmasından yaklaşık 10 yıl sonra Muğla’da da bir TEKNOPARK kurmak amacıyla aralarında Valilik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Milas, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odaları, Bodrum, Marmaris Ticaret Odaları’nın da bulunduğu 27 kuruluş bir araya gelerek bir protokol imzalamışlardı. Muğla’da TEKNOPARK kurulması için oluşturulan kurulun sekretaryasını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi üstlenmişti.

Muğla TEKNOPARK oluşumu için görüşmelerde bulunmak üzere Milas’a gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği ve İnovasyon Merkezi (USİM) Koordinatörü Öğretim Görevlisi Filiz Öner ile aynı bölümden Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nureddin Öner MİTSO’yu ziyaret ederek TEKNOPARK oluşumu için görüş alışverişinde bulundular. MİTSO Yönetim Meclis Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ile görüşerek Milas’ın tarımsal ekonomisi ve öncelikleri hakkında bilgi alan konuklar TAKNOPARK’ların amacının üniversite – sanayi işbirliğinde bilgi üretmek olduğunu ve Muğla’da da bu oluşumu bir an önce hayata geçirmeyi amaçladıklarını söylediler.

TEKNOPAR konusunda MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’ya bir brifing sunan Öğretim Görevlisi Filiz Öner TEKNOPARK’ın amacının teknolojik bilgi üretmek, yeni ve ileri teknolojilerdin uyumunu sağlamak, üniversite – sanayi işbirliğini sağlamak, üretim maliyetini düşürmek, ürün ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları sağlamak, teknolojik yatırım ve girişimciliğini desteklemek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek ve verimliliği arttırmak, üniversiteler araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamak olduğunu anlattı.

Yard. Doç. Dr. Nureddin Öner kendilerinin üniversite ardına alan araştırması yaptıklarını belirterek ilgili tüm kuruluşlarla görüşmeler yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna TEKNOPARK oluşumu için MİTSO olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Enver Tuna “Milas, tarımıyla, hayvancılığıyla, zeytiniyle, balığıyla, balıyla Muğla’nın en büyük ilçesidir. Türkiye’deki zeytin ağacı sayısının yüzde 10’u Milas’tadır. Türkiye’nin kültür balığı üretiminin yüzde 68’i Milas’ta yapılmaktadır. Muğla’nın en uzun kışı şeridi de yine Milas’tadır. Bu da Milas’ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Tüm bu zenginliklerin verimli bir yatırıma dönüşmesi için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Tarımın ve hayvancılığın modernleşmesi ve teknolojiden yararlanılması için TEKNOPARK çalışmalarına MİTSO olarak destek veririz” diye konuştu.