DOLAR
34,2861
EURO
37,1078
ALTIN
3.064,27
BIST
8.945,80










MİTSO\’dan zeytinyağı fabrikalarına tavsiyeler: \

MİTSO\’dan zeytinyağı fabrikalarına tavsiyeler: \
21.01.2022 17:22
0
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, zeytin hasat döneminin en yoğun olduğu günlerde üyesi olan zeytinyağı fabrikalarını ziyaret ediyor. Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret alarak kalitesini tescillendirmiş Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, zeytinyağı üreticilerine ve fabrikacılarına “Milas zeytinyağının kalitesini koruyalım” çağrısında bulunuyor.

Zeytin hasadının en yoğun şekilde yaşanmakta olduğu günlerde MİTSO da Milas’ın mahallelerindeki zeytinyağı üreticileri ile fabrikacılarını ziyaret ederek tavsiyelerde bulunuyor.  MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen ile ziyaret ettikleri zeytinyağı fabrikalarında erken hasadın, zeytinlerin plastik kasalarda taşınmasnın ve soğuk sıkım yapılmasının önemini anlatıyorlar. Ziyaret edilen fabrikalarda MİTSO tarafından Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte Milas zeytinyağının öneminin ve ününün çok arttığını belirten Reşit Özer “Hepimizin AB coğrafi işaretine sahip çıkmamız gerekiyor. AB coğrafi işareti zeytinyağımızın değerini arttırdı. Bizlerin de bu değeri korumamız gerekiyor. Zeytinyağı fabrikalarımız temizliğe, hijyene, plastik kasa kullanmaya önem vermeli. Üreticilerimiz de mümkün olduğu kadarıyla erken hasat yapmalı, soğuk sıkımı tercih etmeliler. Zeytinyağında kalitemize sahip çıkarsak bundan başta üreticilerimiz olmak üzere fabrikacılarımız, tüccarlarımız kazançlı çıkar” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer zeytinyağı fabrikacılarına ve üreticilerine erken hasadın önemini de anlatarak “Erken hasat ile zeytinyağımızın içindeki polifenoller en üst seviyede çıkıyor. Bu da zeytinyağımızın çok üstün kalitede olmasını sağlıyor. Ancak hasat edilen zeytinlerin mutlaka plastik kasalar içinde bir an önce fabrikalara getirilmesi ve bekletilmeden soğuk sıkım yapılması gerekiyor. Çıkan zeytinyağlarının da mutlaka hava almayan krom çelik tanklarda saklanması çok önemli” diye anlattı.

 

Yazı detayını buraya yazınız