DOLAR
34,8677
EURO
36,6914
ALTIN
3.022,09
BIST
10.138,05










MİTSO’NUN 22 SAYFALIK MİLAS RAPORU; HEM TOBB KANALIYLA, HEM ELDEN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA SUNULDU

MİTSO’NUN 22 SAYFALIK MİLAS RAPORU; HEM TOBB KANALIYLA, HEM ELDEN  ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA SUNULDU
25.01.2018 08:13
0
A+
A-

*MİTSO’nun 22 sayfalık Milas raporu, Muğla’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit tarafından AK Partinin Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısına elden takdim edildi.   

 

Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmek ve yörenin beklentilerini saptamak üzere Muğla’ya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a sunulmak üzere MİTSO’nun hazırladığı 22 sayfalık raporun bir örneği TOBB kanalıyla iletilirken bir örneği de Muğla ziyareti sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yiğit tarafından kendisine elden sunuldu.   MİTSO’nun raporunu alan Karacan, raporu inceleyeceğini ifade etti.

MİTSO’nun TOBB kanalıyla ve Muğla’da sivil toplum temsilcileriyle yaptığı toplantıda, bir örneği TOBB kanalıyla, bir örneği de Odanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit tarafından Harun Karacan’a elden teslim edilen raporda şu başlıklar yer alıyor:

– Milas OSB’de sanayi parseli talebinin arsa sayısından fazla olduğu için OSB arazisinin yanındaki Hazine arazisinin tahsisinin şimdiden sağlanması.

– Muğla İlinin yatırım teşviklerinden daha  çok yararlanabilmesi için 1’inci bölgeden çıkarılarak 2’inci bölgeye kaydırılması.

– T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından planlanan Aydın-Çine-Milas-Güllük demiryolunun Milas OSB’den geçirilerek yapılması.

– Çine – Karpuzlu – Labranda karayolunun bir an önce iyileştirilmesi ve Milas OSB ile bağlantısının sağlanması.

– Milas’ta yaşanmakta olan yoğun hava kirliliği ve OSB’nin kısa süre içinde faaliyete geçecek olması nedeniyle Milas’a doğalgaz getirilmesi.

– Zeytinyağında kaliteli üretimin sağlanabilmesi için  soğuk sıkım, düşük asitli zeytinyağına yüksek, yüksek asitli zeytinyağına daha az prim verilmesi. Zeytin üreticisine ücretsiz hasat kasası dağıtılması. Zeytinyağının iç tüketiminin arttırılması amacıyla askeri birliklerde, öğrenci yurtlarında, hastanelerde, kamu kuruluşlarının mutfaklarında zeytinyağı kullanımının zorunlu hale getirilmesi.

– Yılda yaklaşık üç ay çalışmakta olan zeytinyağı fabrikalarının kurulum gücüne bakılmaksızın gıda mühendisi, ziraat mühendisi, kimya mühendisi veya kimyager çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması veya esnetilmesi. Zeytinyağı fabrikalarına kullandıkları elektrik enerjisi için indirimli tarife uygulanması.

– Denizdeki kültür balığı üretim tesislerinin ihtiyacı olan yeterli bir lojistik destek iskelesi yapılması, kültür balığı üretim tesislerinin kullandığı elektriğe indirimli tarife uygulanması, balık ihracatı için Milas Bodrum Havalimanı’nda kargo gümrüğünün faaliyete geçirilmesi, havayoluyla balık ihracatını desteklemek amacıyla uçak kargolarında indirimli tarife uygulanması. Toprak havuz balıkçılarına da ÖTV’siz mazot verilmesi.

– Güllük limanının yeterli hale getirilmesi ve ihracatlar için konteynır depolama alanı oluşturulması.

– Milas’a uluslararası standartlarda modern bir fuar alanı ve kongre merkezi yapılması.

– Milas Veteriner Fakültesi’nin binasının bir an önce yapılarak öğretime başlaması ve Milas’a en az iki tane daha fakülte açılması.

– Milas ve çevresindeki yoğun hava kirliliği nedeniyle Milas’a yeni termik santraller yapılmaması ve var olan termik santrallere ilave üniteler eklenmemesi.

– Bafa Gölü’nün kirlilikten kurtarılması, gölün ve Beşparmak Dağlarının doğal yapısının korunması ve kültür turizmine kazandırılması.

– Milas’taki barajların içme suyu amaçlı kullanılıyor ve kullanılacak olması nedeniyle baraj göllerinin su kalitesinin korunması amacıyla çevrelerinde koruma bantlarının oluşturulması.

– Dünyanın en önemli yat turizmi merkezi konumundaki Gökova Körfezi’nin korunması amacıyla Kemerköy’deki iskelenin ihracat ve ithalat amaçlı olarak kullanılmaması, sadece yat turizmi amaçlı kullanılması.