MİTSO’NUN AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI: TEMMUZ AYI KAT’İ MİZANI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ.

31.08.2020 13:52

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda Genel Sekreter Vekili Zuhal Kartal tarafından okunan Temmuz ayı kati mizanı üzerine söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada, kat’i mizan, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Temmuz ayı sonu itibariyle hazırlanan Kati Mizan cetvelinin alacak / borç kısmının 940 bin 204 TL, alacak /borç bakiyesinin ise 259 bin 911 TL olduğu oybirliği ile kabul edilmiş oldu.

MİTSO’nun meclis toplantısında söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık oda faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Özer, yaptığı konuşmada Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasında üç aylık askı sürecine girildiğini belirterek 3 aylık bu süre içinde bir itiraz gelmez ise Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret almayı başarmış dört Türk ürününden birisi olacağın ifade etti. Meclis üyelerini İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticaretiyle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılması konusunda da bilgilendiren Reşit Özer, bu konuda Ticaret İl Müdürlüğünün MİTSO’da ilgili meslek grubuna bilgilendirmede bulunacağını ifade etti. Bundan sonra konut altlarında ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapılamayacağına da dikkat çeken Reşit Özer bu konuda Milas Belediye Başkanlığı ile yaptıkları görüşmeler hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi.