KOSGEB KREDİSİNDEN YARARLANAN ESNAF VE SANATKARLARA BAKANLAR KURULU KARARIYLA KOLAYLIK SAĞLANDI

KOSGEB KREDİSİNDEN YARARLANAN ESNAF VE SANATKARLARA  BAKANLAR KURULU KARARIYLA KOLAYLIK SAĞLANDI
15.05.2017 14:52

Bakanlar Kurulu kararıyla son 5 yıl içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hibe desteğinden yararlanan esnaf ve sanatkarlara KOSGEB destekli kredilerden yararlanabilmeleri için kolaylık sağlandı. Buna göre; son 5 yıl içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara diğer kumu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan aynı konudaki hibe niteliğindeki desteklerden yararlanabilmelerine olanak tanınmazken KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu uygulamadan istisna tutuldu.

KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlara ikinci bir krediden yararlanabilmeleri için “istisna” hükmü getiren Bakanlar Kurulu Kararı şöyle:

“Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına dair 27/122016 tarih ve 2016/9666 sayılı Bakanlar kurulu Kararının eki 5’inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

(3) Başvuru tarihi itibarıyla son 5 yıl içinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara bu Karar kapsamında aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılmaz. Kredi kullanacak esnaf ve sanatkarlardan, son 5 yıl içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanan aynı konuda faiz ve/veya hibe desteği niteliğindeki desteklerden yararlanmadıklarına, bu destekten yararlandıklarının tespiti halinde bu Karar kapsamındaki faiz desteğinin iptal edileceğini kabul ettiklerine dair taahhütname alınır. 2016 yılında uygulamaya konulan KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Protokolü ile 2017 yılı KOSGEB destekli kredilerden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu fıkra hükmünden istisnadır”