MİTSO’nun doğalgaz talebini Muğla Milletvekili Metin Ergun sormuştu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yanıtladı: “DOĞALGAZ İLETİM HATTI ÜZERİNE MİLAS İÇİN VANA YERLEŞTİRİLMİŞTİR”

01.02.2019 16:42

TOBB üyesi Muğla Odaları ile Borsasının bir süre önce Muğla’da yaptıkları ortak toplantıda Odaların sorunları, önerileri ve beklentileriyle ilgili oluşturdukları dosyalar, birer klasör halinde Muğla Milletvekillerine verilmişti. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırlamış olduğu dosyada yer alan Milas’a ve Milas OSB’ye doğalgaz getirilmesi talebiyle ilgili olarak Muğla İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun‘un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği yazılı soru önergesinde “Milas OSB’ye doğalgaz  ulaştırılmasıyla ilgili Bakanlığın bir çalışmasının olup olmadığı, OSB ile birlikte Milas geneline de doğalgaz dağıtımının düşünülüp düşünülmediği sorulmuştu.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Muğla Milletvekili Metin Ergun’un Milas’a ve Milas OSB’ye doğalgaz getirilmesiyle ilgili soru önergesi yazılı olarak cevaplandırıldı. Bakan Fatih Dönmez imzasıyla verilen cevapta şu ifadelere yer verildi:

“Doğalgazın kullanıcılara ulaştırılması çalışmaları kapsamında Milas ilçesi, Enerji Piyasası düzenleme Kurumu tarafından Akmercan Muğla Doğal Gaz Dağıtım San. Tic. A. Ş.’nin dağıtım bölgesi kapsamına alınmıştır. Ayrıca Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından mevcut iletim hattı üzerine Milas bölgesi için vana yerleştirilmiştir.

İletim ve dağıtım hatlarının tamamlanmasını müteakip en kısa süre içerisinde organize sanayi bölgesi de dahil olmak üzere Milas geneline doğalgaz arzı sağlanmış olacaktır.”

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Odaları ortak toplantısı için hazırlamış oldukları dosya kapsamında yer alan konuları ilgili bakanlıklara iletmesi nedeniyle Muğla Milletvekili Metin Ergun’a teşekkür ederek “Sayın Muğla Milletvekilimiz Metin Ergun, Milas’ın hava kirliliği ve altyapı çalışmaları bitmek üzere olan Milas OSB için çok önemli olan Milas’a doğalgaz getirilmesi konusunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına verdiği soru önergesi ile bu konuda birinci yetkili makama sunmuştur. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca yazılı soru önergesini ‘Milas’a en kısa sürede doğalgaz arzı sağlanmış olacaktır’ şeklinde cevaplandıran sayın Bakana da teşekkür ediyor ve bu sözünü Milas için bir müjde olarak kabul ediyoruz” dedi.