MİTSO – GEKA İŞBİRLİĞİNDE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR.

29.01.2019 16:50

*MİTSO’nun geçen yıl yaptığı başvuru üzerine GEKA’nın 2019 yılı Destek Programı kapsamında verilecek dış ticaret eğitimine katılmak için son başvuru tarihi 08 Şubat 2019, Cuma.

*Eğitime katılacak MİTSO üyesi 5 firmanın her birine, eğitimin ikinci aşamasında yerinde 6’aşar saatlik birebir danışmanlık hizmeti de verilecek.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın personelini ve üyelerini dış ticaret konusunda bilgilendirmek üzere geçen yıl hazırlayıp başvurusunu yaptığı dış ticaret eğitimi projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edildi. Dış ticaret uzmanı eğitmci Petek Üzülmez tarafından verilecek dış ticaret eğitimleri 18 – 23 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. Eğitimlere katılmak isteyenlerin 08 Şubat 2019  Cuma günü saat 17.00′ye dek MİTSO’ya başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. .

MİTSO – GEKA işbirliğinde18 – 23 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek dış ticaret eğitimi iki aşamalı olarak yapılacak.  Eğitimin ilk gününde, dış ticaret uzmanı eğitimci Petek Üzülmez tarafından MİTSO’da, dış ticaret konusunda 6 saat sürecek temel eğitim verilecek. Eğitimin ikinci gününde, yine Eğitmen Petek Üzülmez tarafından, projeyi kabul eden MİTSO üyesi 5 ayrı firmada 1’er gün olmak üzere toplam 5 gün, 6’şar saat birebir danışmanlık eğitimi verilecek.

Dış ticaret eğitimi kapsamında; işlenecek konular arasında “Dış ticaretin terim ve kavramları”, “İhracat, ithalat ve transit ticaret işlemleri”, “Dış ticarette iş akışı”, “İhracat pazarlaması temel kavramları”, “İhracat pazar araştırması ve bilgi kaynakları”, “Ürünler bazında mevcut ve potansiyel pazarlar”, “Hedef pazar tespit kriterleri, “Pazara giriş stratejileri”, “Fiyat tespiti ve teklifler”, “Sözleşme süreçleri ve hukuki işlemler” gibi başlıklar bulunuyor.

MİTSO – GEKA işbirliğinde düzenlenecek dış ticaret eğitiminde, Odanın 5 personelinin dış ticaret bilgisinin arttırılması, eğitim alan personelin dış ticaret konusunda üyelerden gelecek taleplere göre genel bilgiler verebilmesi ve önerilerde bulunabilmesi, eğitimlere katılacak MİTSO üyesi 10 firma çalışanının dış ticaret konusunda bilgilendirilmesi ve danışmanlık alan 5 firmanın dış ticaret bilgisinin arttırılması ve ihracat yapmaya başlamaları ya da var olan ihracatlarını daha da arttırmaları amaçlanıyor.

Eğitim projesi kapsamında ayrıca, yerel girişimcilerin bölgesel kalkınma açısından önem gösteren, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı yaşanan çalışmalarına destek olunması  da amaçlanıyor. Eğitim programının öncelikleri arasında yenilik, markalaşma ve ihracat kapasitesi yüksek sanayi dönüşümünün sağlanması ile kurum ve kuruluşların hizmet kapasitesi ve çeşitliliğinin arttırılması da yine eğitim projesinin amaçları arasında yer alıyor.

MİTSO – GEKA işbirliğinde düzenlenecek dış ticaret eğitimine katılmak isteyen MİTSO üyesi kişi veya firmaların en geç 08 Şubat 2019 Cuma günü saat 17.00′ye dek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.