MİTSONUN MART AYI BÜTÇESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

06.08.2013 17:37

MİTSO’nun Nisan ayı olağan meclis toplantısında Mart ayı kesin hesapları toplantıda hazır bulunan meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer’in daveti üzerine meclis toplantısına Muğla Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş ile Denetim Grup Müdürü Zafer Evci ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan da katıldılar. Vergiciler, kamuoyunda “torba yasa” olarak bilinen ve vergi barışını amaçlayan 6111 Sayılı Yasa hakkında meclis üyelerinin çeşitli sorularını yanıtladılar.
MİTSO’nun Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında açılan oturumda Mart ayı kesin mizanı 313 bin 760 lira, alacak kısmı da yine 313 bin 760 lira olarak oturuma katılan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.
Daha sonra MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer’in daveti üzerine Muğla Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş, Denetim Grup Müdürü Zafer Evci ve Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan da katıldılar. MİTSO meclis üyelerinin 6111 Sayılı Yasa hakkındaki çeşitli sorularını yanıtlayan vergiciler yasadan yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihinin 2 Mayıs olduğunu hatırlattılar. Muğla Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş Milas Vergi Dairesi’ne kayıtlı 18 bin 559 vergi mükellefi olduğunu, bunların toplam vergi borcunun 120 milyon 261 bin 260 lira olduğunu ve 6 bin 234 mükellefin vergi borcunun yeniden yapılandırıldığını ve bu rakamın 2 Mayıs’a kadar artacağını umduklarını söyledi. Aruntaş daha sonra “Son bir ay içinde vergi mükelleflerinden 11 bin uzlaşma dilekçesi aldık. Bu rakamı yılsonuna kadar 100 bin dilekçeye çıkarırsak bu bizim için iyi olur” dedi. Toplantıda 6111 Sayılı Yasa gereğince meslek odalarına aidat borcu olanların 2 Eylüle kadar borçlarını yatırmaları durumunda gecikme faizi alınmayacağı, ancak AYDEM gibi kuruluşların özel hukuka tabi olmaları nedeniyle elektrik borçlarının yeniden yapılandırılmasının söz konusu olmadığı anlatıldı.