MİTSO’nun Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı. “OSB ARAZİSİNİN GENİŞLETİLMESİ İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ”

27.05.2019 12:04

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas OSB’de yer tesliminin ardından elektrik altyapı ve kamera sistemi yapımının üç ay içinde tamamlanacağını belirterek “Milas OSB’de sanayi parsellerinin yüzde 70’ini dağıtır dağıtmaz OSB alanının bitişiğindeki hazine arazisini kapsayacak şekilde genişletilmesi için talepte bulunacağız” dedi.

MİTSO’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan meclis oturumunda Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu’nun okuduğu Nisan ayı sonu itibariyle hazırlanan kati mizan meclisin onayına sunuldu. Yapılan oylamada kati mizan, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, konuşmasında Milas yağlı zeytinine coğrafi işaret almak üzere yapmış oldukları başvuruda son aşamaya gelindiğini ve Türk Patent ve Markalar Kurumu tarafından askıya çıkarıldığını hatırlatarak “Eğer bir itiraz gelmez ise üç aylık askı süresi sonunda Milas yağlı zeytini de, Milas’ın ve MİTSO’nun dördüncü coğrafi işaretli ürünü olacak” dedi.

Konuşmasının devamında Milas OSB’deki gelişmelere de değinen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ankara’da OSB’nin elektrik altyapı ve kamera sistemi ihalesinin de yapıldığını belirterek “Geçen yıl, elektrik altyapı ve kamera sistemi ihalesini kazanan firmanın işten çekilmesi nedeniyle bir yıllık gecikme yaşadık. Bu kez böyle bir kaza olmaz ise OSB’nin elektrik altyapısı üç ay içinde tamamlanacak. Sonrasında hak sahiplerine sanayi parsellerini dağıtmaya başlayacağız. Parsel dağıtım işlemlerini yüzde 70 oranında tamamlar tamamlamaz OSB arazisinin bitişiğindeki hazine arazisini kapsayacak şekilde genişletilmesi için talepte bulunacağız. Çünkü şu anda OSB’den sanayi parseli talebinde bulunmuş hak sahiplerinin yanısıra, 30 kadar yedekte bekleyen yatırımcı var. OSB yönetimi olarak, yedekte bekleyen yatırımcıların da OSB’de sanayi parseli alabilmeleri için OSB arazisinin bitişiğindeki Hazine arazisinin de tahsisini isteyeceğiz ” diye konuştu.