MİTSO’NUN YENİ AKADEMİK DANIŞMANI DOÇ. DR. SERKAN DİRLİK

01.07.2019 17:16

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Mustafa Yüksel başkanlığında yapılan toplantıda Mayıs ayının kati mizanı oybirliği ile kabul edilirken MİTSO’nun yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Serkan Dirlik meclis üyeleriyle tanıştı. Doç. Dr. Serkan Dirlik, MİTSO’nun yanısıra Muğla’daki diğer TOBB üyesi odalarla borsanın da danışmanlığını yapacak.

MİTSO’nun Haziran ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. TOBB’nin başlattığı her odaya bir akademik danışman atanması uygulaması gereğince MİTSO’nun akademik danışmanlığına atanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Dirlik MİTSO meclis üyeleriyle tanıştı. MİTSO’nun belirleyeceği konularda titizlikle araştırmalar yapacağını belirten Doç. Dr. Serkan Dirlik araştırdığı konuları bir rapor halinde sunacağını ifade etti. Muğla’nın çok önemli kültürel ve doğal güzelliklere sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Serkan Dirlik “Fethiye’nin el kilimleri zanaatına çok önem veriyorum. , Milas’ın el halıcılığı, Bodrum’un guletleri ve sandaleti, Kavaklıdare’nin bakırcılığı çok önemli. Bu alanlarda çalışmayı çok istiyorum. Benim hedefim bilgi üretmek. Bu konularda bilgi üretmek için çalışacağım” diye konuştu.

Odaların akademik danışmanlığı hakkında bilgi veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, uygulamanın TOBB tarafından başlatıldığını belirterek “TOBB, her odanın bir akademik danışmanı olmasını istiyor. Danışmanların ücretleri de TOBB tarafından ödeniyor. Danışmanlar, odalara yörelerinin kalkınması ve gelişmesi için proje önerilerinde bulunuyor” dedi.

Aralarında MİTSO’nun da olduğu Muğla’daki TOBB üyesi odaların ve borsanın akademik danışmanlığını daha önce, yine TOBB tarafından atanan Prof. Dr. Mehmet Marangoz yapıyordu. Muğla odaların ve borsanın akademik danışmanlığını bundan böyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Dirlik yapacak.

MİTSO’nun akademik danışmanlığına getirilen Doç. Dr. Serkan Dirlik’in tanışma konuşmasının ardından MİTSO’nun meclis toplantısı gündemine devam edildi. MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın Mayıs ayı kati mizanı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel  tarafından oylamaya koyuldu ve oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.