MUĞLA ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASI BAŞVURULARI 15 OCAK’A ERTELENDİ

31.12.2020 15:19

*Muğla Zeytinyağı Yarışmasına katılmak isteyenler örneklerini 12 Ocak’a kadar MİTSO’ya teslim etmeleri halinde Oda, bu örnekleri topluca Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne götürecek.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Başkanlığının desteklediği Muğla Zeytininin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi kapsamında bu yıl ikincisi yapılacak olan Zeytinyağı Kalite Yarışması için başvurular 15 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bu yıl Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasıyla birlikte Milaslı zeytinyağı üreticilerinin daha yoğun bir katılım yapması beklenen yarışma için MİTSO da, yarışmaya katılmak isteyenlere yardımcı oluyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 12 Ocak Salı günü, saat 16.00’ya dek zeytinyağı örneklerini MİTSO’ya teslim etmeleri halinde, bu örnekler Oda tarafından Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne götürülerek teslim edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 250 ml.lik 4 şişe zeytinyağını 12 Ocak‘a kadar MİTSO’ya, veya 15 Ocak’a kadar Muğla İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor. Katılımcıları işletme kayıt belgesi ya da ÇKS ile birlikte başvuru yapmaları ve bir katılım formu ile bir anket formu doldurması gerekiyor.