DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.438,13
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

NOORDZEE, Milas OSB de Balıkyemi Fabrikası Kuracak

NOORDZEE, Milas OSB de Balıkyemi Fabrikası Kuracak
06.08.2013 17:36
3.984
A+
A-

* MİTSO’yu ziyaret eden NOORDZEE yetkilileri Milas OSB’de balık yemi fabrikası kurmak amacıyla 10 bin metrekarelik arsa talebinde bulundu. NOORDZEE’nin Milas OSB’da kurmayı düşündüğü tesis alanında ayrıca balık paketleme ile ağ bakımı ve onarımı da yapılacak

* MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, OSB arazisindeki altyapı projelendirme çalışmalarının Mart ayı içinde bitebileceğini bildirdi.

Milas OSB’nin gerçekleşmesi yönünde çalışmalar sürerken OSB arazisinde yatırım yapmak isteyen firma sayısı da 50’ye yaklaştı. Son olarak ilçemizdeki önemli kültür balıkçılığı kuruluşlarından birisi olan NOORDZEE de balık yemi fabrikası kurmak için 10 bin metrekarelik arsa talebinde bulunarak ön kaydını yaptırdı. NOORDZEE’nin Milas OSB’de kuracağı tesiste ayrıca balık paketleme ile ağ bakım ve onarım tesisi de bulunacak.

NORDZEE Genel Müdürü A. Tolga Vural ile Yönetim Danışmanı Kırmacı Mühendislik ve Danışmanlık ve Ticaret Ltd. Şirketi Yetkilisi Endüstri Mühendisi Halil İ.Kırmacı MİTSO yönetimini ziyaret ederek Milas OSB’den yatırım yapmak için arsa talebinde bulundu. MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muzaffer Atıcı ve Hüseyin Mat, Muhasip Üye Cuma Bozkurt ve Üye Mehmet Yiğit’ten oluşan oda yöneticileriyle görüşen N00RDZEE Genel Müdürü A. Tolga Vural, OSB’deki son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Vural’ın sorularını yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna şu anda OSB arazisinde altyapı projelendirme çalışmalarının sürmekte olduğunu, bu çalışmaların Mart ayı içinde biteceğini ve projelerin onaylanmasının ardından altyapının gerçekleştirilmesi için ihale açılacağını anlatarak “Tahminin Mayıs ayında OSB arazisinde altyapıyı gerçekleştirmek için iş makineleri çalışmaya başlayabilir. OSB arazisinde 411 bin metrekarelik fabrika arsamız var. 3 – 60 dönüm arasında 73 fabrika arsamız bulunuyor. Şu ana kadar fabrika kurmak için ön talepte bulunan firma sayısı 40’ı aştı. Orada iş makineleri çalışmaya başladığında çok yoğun bir taleple karşılaşacağız. Fakat biz fabrika konusunda bugüne kadar Milas’ta yatırım yapmış üyelerimizin orada yatırım yapmasını, önceliğin onlarda olmasını arzuluyoruz. Tahminin 2012 yılında OSB arazisinde fabrika inşaatları başlayabilir” dedi.

NOORDZEE Genel Müdürü A. Tolga Vural da bir süredir OSB nedeniyle yapmak istedikleri yatırımları beklettiklerini belirterek “OSB’nin yapılacağını sizlerden duyduğumuzdan beri yatırımlarımızı bekletiyoruz. Amacımız bir yem fabrikası kurmak ve bunun yanı sıra balık paketleme tesisi ile ağ bakım ve onarım tesisi kurmayı amaçlıyoruz. OSB’nin yatırım için çok yararlı olduğunu biliyoruz” dedi. Daha sonra NOORDZEE, Milas OSB’de fabrika kurmak amacıyla 10 bin metrekarelik arsa için ön kaydını yaptırdı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr