Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün MİTSO’da; “MUĞLA’YI MARKA YAPALIM”

06.08.2014 15:30

* MİTSO’yu ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın marka şehir olarak öne çıkartılmasını, “Muğla” markası altında diğer ilçelerin markalarının oluşmasını istedi.

*Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bundan sonraki fuarlara da “Muğla” adıyla katılmanın, ilçelerin ve kuruluşların da “Muğla” standında eşit şekilde yer almasının daha uygun olacağını söyledi.

*Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da kültür turizminin öne çıkarılması gerektiğini de vurgulayarak “Milas, kültür turizmi konusunda olağanüstü bir potansiyele sahip” diye konuştu.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Fuarlara Muğla olarak katılalım” önerisini desteklediklerini bildirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın büyük marka olarak öne çıkarılmasının ve ilçelerle kuruluşların Muğla üst markası altında kendi markalarını oluşturmasının daha uygun olacağını söyledi. Osman Gürün, bundan sonraki fuarlara da “Muğla” ortak adı altında katılmanın ve ilçelerin Muğla ortak standı altında kendi stantlarını oluşturmalarının daha iyi olacağını ifade etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Gürün’ün önerisini desteklediklerini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; beraberinde CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bazı CHP’li Büyükşehir ve Şehir Belediye Meclisi Üyeleriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen ve Mehmet Yiğit, Oda Genel Sekteri Kazım Sarıoğlu tarafından karşılandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir ve Şehir belediyeleri ile meslek odalarının birlikte çalışmasının yararına değindi. Reşit Özer; başta zeytin, zeytinyağı, bal ve balık olmak üzere Milas’ın ürünlerini tanıtmak için yaptıkları çalışmaları ve tanıtım için katıldıkları fuarları anlattı. Gerek yurtiçindeki gerekse yurtdışındaki fuarların ürün tanıtımı için önemini vurgulayan Reşit Özer “Fuarlarda Milas ürünlerine karşı büyük bir ilgiyle karşılaştık. Belçika’daki ve Almanya’daki fuarlarda balıklarımızı tanıttık. Eskişehir’deki fuarda balımızın yüksek kalitesine karşın fiyatının ucuzluğunu insanları çok şaşırttı. Bu fiyata bu kalitede bal olmaz, bu bal sahte mi?, diye tepki bile gösterdiler. Ayrıca her fuarda zeytinyağlarımız büyük ilgi gördü. Ürünlerimizin tanıtımında belediyelerin ve özellikle Büyükşehir belediyemizin de bizlere destek olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Öncelikle Muğla’da bundan sonra uygulayacakları çalışma yöntemi hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçelerde oluşturulan ve oluşturulacak yeni birimlerin temsilcileriyle ilçelerde toplantılar yapacaklarını bildirdi. Daha sonra, günümüzde marka kentler oluşturmanın önemine de değinen Osman Gürün marka oluşturmada zeytinyağının büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Gürün, Büyükşehir belediyesinde oluşturdukları birimle Muğla’da alternatif ürün üzerine çalışmalar yaptıklarını, bunun için patates üzerinde yoğunlaştıklarını, çeşitli merkezlerde patatesin deneme üretiminin sürdüğünü belirterek “Eğer tutturabilirsek Muğla yeni bir ürün kazanmış olur” diye konuştu.

Kentlerin markalaşmasının önemini de vurgulayan Osman Gürün, Muğla ilinde “Muğla”nın marka değeri olarak öne çıkartılması gerektiğini söyledi. Diğer ilçelerin ve kurumların büyük “Muğla” markası altında bir araya gelerek kendi markalarını oluşturmalarının daha doğru olacağını söyleyen Osman Gürün “Örneğin; Muğla markası altında Milas zeytinyağı, Bodrum, Marmaris, Fethiye’nin ürünleri olabilir” diye konuştu. Tanıtım için fuarların önemine de değinen Osman Gürün “Fakat gördüğüm, fuarlara herkes ayrı ayrı katılıyor. Bence doğrusu Muğla adı altında bir stant açmak ve bu stantta ilçelerin ve kuruluşların eşit şekilde yer almasıdır. Öne Muğla markasını çıkarmalıyız. Muğla bir gerdanlık gibi olmalı. İlçeler bir araya gelerek bu gerdanlığı oluşturan parçalar olmalı. İlçeler böyle bir bütünün parçaları olursa, ürünlerini daha iyi tanıtabilirler” dedi.

Muğla için turizmin ve turizmin içinde kültür turizminin önemini de vurgulayan Osman Gürün “Muğla ilinde 195 antik kent var. Bunların 21’inde kazı var. Bunlarla ilgili araştırma yaptırıyorum. Antik kentlerin 3’ünü, 5’ini bir araya getirecek şekilde gezi parkurları oluşturmayı düşünüyoruz. Bunu yapabilirsek önemli bir turizm faaliyeti kazanmış oluruz. Milas, kültür turizmi için olağanüstü bir potansiyele sahip. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için Bakanlıkla da yapmamız gereken çalışmalar var ama bu Bakan, turizm konusunda bir talihsizlik. Ertuğrul Günay sık sık geliyordu, bu Bakan hiç uğramıyor” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yaptığı konuşmada, Osman Gürün’ün “Muğla markasını öne çıkararak fuarlara katılalım” önerisini destekledikleri ve yörenin ürünlerinin tanıtımı ve kültür turizmi konusunda Büyükşehir belediyesiyle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; bir süre önce MİTSO dergisinde yayınlanan THK Milas Şubesi Başkanı Ahmet Faik Demirkol röportajında geçen, babasıyla ilgili bölümü de ilgiyle okudu ve anı olarak dergilerden aldı.

IMG_2638 IMG_2639 IMG_2644 IMG_2647