MİLAS, ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İLE COŞTU

14.11.2022 14:31

Milas 8. Zeytin Hasat Şenliği, başta Milas Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası olmak üzere kurumlar arası işbirliği ile yapıldı. Çok geniş bir katılımla yapılan şenliği ulusal basından da pek çok gazeteci ve televizyoncu izledi.

Bu yıl 12 – 13 Kasım tarihlerinde 8’incisi yapılan Milas Zeytin Hasat Şenliği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milas Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret Borsası, Ziraat Odası, TARİŞ S.S. 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi, TARİŞ S.S. 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, Milas Süt Üreticileri Birliği, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası,Milas Mahalle Muhtarları Derneği, Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi, Uluslararası Sınır Tanımayan Şefler Birliği – ARAGELA işbirliğinde düzenlendi.

Milas salı pazarından Atapark’a kadar süren kortej yürüyüşü ile başlayan Milas 8. Zeytin Hasat Şenliğine CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, eski dönem milletvekilleri Akın Üstündağ, Zeki Çakıroğlu, Hasan kökten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile şenliğin ev sahibi olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, mahalle muhtarları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Şenlik kapsamında Kırcağız mahallesinde zeytin hasadı ve aynı mahalledeki Aegean Zeytinyağı Fabrikasında zeytinyağı sıkımı yapıldı.

Ataparktaki programda ise çeşitli söyleşiler ve yarışmalar düzenlendi ve bir de zeytin güzeli yarışması yapıldı. Şenliğin ikinci gününde Uluslararası Down Federasyonu tarafından özel çocukların katıldığı zeytin kırma yarışması yapıldı. Daha sonra mahalleler arası zeytinyağlı yemek yarışması düzenlendi.

Şenliğin ilk günü Zeynep Casalini konseri ile sona ererken ikinci günkü Ferhat Göçer konseri ise İstanbul’da İstiklal Caddesinde 6 kişinin ölümüne ve pek çok kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Yazı detayını buraya yazınız