SENATO VE YÖK ONAYLARSA MİLAS VETERİNER FAKÜLTESİ’NE İLK YIL 90 ÖĞRENCİ ALINACAK

SENATO VE YÖK ONAYLARSA  MİLAS VETERİNER FAKÜLTESİ’NE İLK YIL 90 ÖĞRENCİ ALINACAK
06.03.2018 13:12

*Milas Veteriner Fakültesi’nin bu yıl ikili öğretim halinde, 10’u yabancı kontenjan olmak üzere 90 öğrenci ile öğretime başlaması için Muğla S. Koçman Üniversitesi Senatosu’na başvuruda bulunuldu.

*Senato’nun onayının ardından YÖK’e sunulacak öneri, buradan da onay alırsa Milas Veteriner Fakültesi öğretime başlayacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, bu yıl ikili öğretimle açılışa hazırlanıyor. Fakülte Dekanlığından Üniversite Senatosuna yapılan başvuruda ilk yıl 80 öğrenci ve 10 da yabancı kontenjanıyla birlikte 90 öğrencinin kabulü istendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Hayrettin Akkaya, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret etti. Ziyareti sırasında Veteriner Fakültesi’nin açılışı ile ilgili hazırlıklar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Fakülteye ilk kez bu yıl öğrenci alınacağını açıkladı. Prof. Dr. Akkaya “İlk yıl ikili öğretim halinde 40 + 40 öğrenci ve 10 da yabancı öğrenci kontenjanı tanınması için Muğla S. Koçman Üniversitesi Senatosuna başvurduk. Eğer senato talebimizi onaylarsa, bu kez YÖK’ün onayına sunulacak. YÖK’ün onaylaması durumunda bu yıl Milas Veteriner Fakültesi ilk kez öğrenci alarak, ikili öğretim şeklinde 80 öğrenciyle öğretime başlayacak. 10 da yabancı öğrenci kontenjanı istedik. Eğer başvuru olur da bu kontenjan da dolarsa gelecek yıl 90 öğrencimiz olacak” diye konuştu.

Milas Veteriner Fakültesi’nin yer ve bina sorunları konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Hayrettin Akkaya “Özelleştirme İdaresi’nden 123.5 dönümlük eski TKİ arazisini devraldık. Milas Belediyesi de 19 dönümlük bir arazinin 25 yıllık kullanım hakkını verdi. Böylece 142.5 dönümlük bir arazimiz oldu. Şimdi burada gerekli hizmet binalarını oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Akkaya, şu anda fakülte bünyesinde 4 öğretim üyesi, 11 memur ve 2 işçi olmak üzere 17 personel bulunduğunu belirterek daha 30 personele ihtiyaç duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Akkaya ilk aşamada YÖK’ten 2 Yrd. Doçent kadrosu talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Prof. Dr. Hayrettin Akkaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Milas’ta Veteriner Fakültesi’nin en kısa sürede faaliyete geçmesini ve ikinci bir fakültenin de açılmasını istiyoruz. Milas, açılacak fakültelerle birlikte kısa sürede bir üniversite şehri haline gelmelidir. Bu konuda biz MİTSO olarak elimizden gelen desteği göstermeye hazırız. TOBB’nin Milas’a yapma sözünü verdiği okul binasında zaten ilk tercihimiz bir fakülte binası. Fakat diğer seçenekleri de değerlendiriyoruz” diye konuştu.