MİLAS MÜZESİ / MİTSO KONFERANSLARININ İKİNCİSİ : Prof. Dr. FAHRİ IŞIK, HEKATOMNOS LAHİTİNİ ANLATACAK.

06.03.2018 11:24

Milas Müzesi Müdürlüğü ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde düzenlenmekte olan “Arkeoloji Konferansları”nın ikincisinde 07 Mart Çarşamba günü, saat 15.00’te, MİTSO toplantı salonunda Prof. Dr. Fahri Işık tarafından Uzunyuva Arkeolojik sit alanında bulunan Hekatomnos lahiti anlatılacak.

Aynı zamanda Uzunyuva Arkeolojik Kurtarma Kazısı Danışma Kurulu Üyesi de olan ve halen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Fahri Işık, “Hekatomnos Lahiti, Satraplar ve Eceler” konulu sunumunda, lahit üzerindeki kabartmaların özelliklerini ve neyi anlatmak istediklerini dile getirecek.

Milas Müzesi Müdürlüğü ile MİTSO’nun işbirliğinde düzenlenmekte olan arkeoloji konferanslarının ilki geçen hafta düzenlenmiş ve Prof. Dr. Cengiz Işık, Hekatomnos anıtmezarının lahit odasındaki duvar resimlerinin özelliklerini anlatmıştı.  Sonraki haftalarda Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl‘ın “Milas Uzunyuva Hekatomneion Mimarisi” konulu sunumunun ardından Prof. Dr. Adnan Diler’in “Hekatomnos’un izinde kült ve ölü adakları” konulu konferanslarıyla devam edecek.