TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA ALMANYA DEVLET NİŞANI VERİLDİ

12.07.2021 10:13

Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Devlet Nişanı verildi. Ankara’daki Büyükelçilik’te düzenlenen törende Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye’nin Almanya ve AB ile ekonomik ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirtti. Schulz, bu nişanın hayatlarını görevlerine adayan kişilere verildiği ve Hisarcıklıoğlu’nun da bunu fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise törende yaptığı konuşmada kendisine layık görülen nişanı Türk iş dünyası adına aldığını ifade etti. Türkiye ile Almanya arasında köklü tarihi, ekonomik ve insani ilişkiler olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Almanya’da çoğu Alman vatandaşı olmuş 3 milyonun üzerinde Türk, Türkiye’de ise 7 binin üzerinde Alman firması olduğunu ifade etti.

REŞİT ÖZER KUTLADI

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Devlet Nişanı ile ödüllendirilmesi üzerine Hisarcıklıoğlunu kutladı. Özer, Hisarcıklıoğlu’na gönderdiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından şahsınızın Devlet Nişanı ile ödüllendirilip onurlandırılmanızdan çok büyük bir mutluluk ve kıvanç duydum.

“Sizin şahsınızda tüm Türk iş dünyasını da gururlandıran bu büyük başarınız, Birliğimizin, Türk iş dünyasının ve Ülkemizin; Almanya’nın olduğu kadar Avrupa Birliği üyesi  diğer ülkeler nezdinde de hak ettiği değeri bulması bakımından çok büyük bir anlam önem arz etmektedir.

Bu büyük başarınızı en içten duygularımla kutlar, üstün başarılarınızın devamını dilerim. ”