MİTSO’DAN GİRİŞİMCİ ADAYLARINA EĞİTİM BAŞARI BELGESİ

15.06.2017 17:23

*MİTSO’nun, 2017 yılının ilke 5 ayında ücretsiz olarak düzenlediği 5 girişimcilik eğitimine 139 kişi katılarak başarı belgeleri aldılar.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayına eğitim başarı belgeleri törenle verildi. MİTSO’da düzenlenen törenle girişimci adaylarına başarı belgelerini veren Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, girişimci adaylarına başarılar diledi.

Başarı belgelerini alan girişimci adaylarından bazılarına yapmak istedikleri işlerle ilgili ne düşündüklerini de soran Reşit Özer, girişimci adaylarından Öznur Akkaş’ın Milas’ın Akyol mahallesinde solucan gübresi üretimi yapmak istediğini belirtmesi üzerine farklı işlerin yapılmasını her zaman destekleyeceklerini belirterek “Alışılmış, bilinen işlerin ötesinde yeni iş alanları bulmalı, farklı alanlarda yatırımlar yaparak örnek oluşturmalıyız. Bu nedenle sizi kutluyorum. Başarılar diliyorum. MİTSO olarak bu ilginç iş girişiminizde biz de elimizden gelen desteği vermeğe hazırız” dedi.

Girişimci adaylarından Sercan Karaduman da Çökertme’de geçen yıl bir ailenin dedesinin bahçesine izin isteyerek bir günlüğüne çadır kurduğnu ve giderken evde kimse olmadığını görünce çadır kurdukları yere kamp parası asarak gittiklerini anlatarak “Bu bana ilham verdi ve ben de çadır pansiyonculuğuna başladım. Bu işi daha da geliştirmek istiyorum” dedi.

Milas’ın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Reşit Özer, Sercan Karaduman’a başarılar diledi ekolojik turizme önem vermelerini önerdi.

Reşit Özer daha sonra 30 girişimci adayına eğitim başarı belgelerini vererek kendilerine başarılar diledi. Reşit Özer, MİTSO tarafından bundan sonra da gelecek talepler doğrultusunda zaman zaman girişimcilik eğitimleri verilmeye devam edileceğini bildirdi.

Öte yandan MİTSO, 2017 yılında, Ocak ayından bu yana 5 girişimcilik eğitimi düzenledi ve bu eğitimlere 139 kişi katılarak başarı belgelerini aldılar. Günde 8’er saat olmak üzere 4 günde toplam 32 saat süren eğitimleri KOSGEB’in uzman eğitimcilerinden Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından verildi. Eğitimler, MİTSO tarafından ücretsiz olarak düzenlendi.

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği, 100 bin liraya kadar da kredi alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.