TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ege Bölgesinin oda ve borsa başkanlarına: “KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİNİ TİTİZLİKLE UYGULAYIN”

08.10.2020 14:36

*TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ege Bölgesindeki oda ve borsa başkanlarıyla bir video konferans toplantısı yaptı.

*Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarından koronavirüs salgınına karşı önlemleri titizlikle uygulamalarını istedi.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, video konferansta Hisarcıklıoğlu’ndan Milas Bodrum Havalimanının balık ihracatı yapılabilir hale getirilmesini istedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans yöntemiyle toplantı yaptığı Ege Bölgesinin oda ve borsa başkanlarını koronavirüs konusunda uyararak önlemlerin titizlikle uygulanmasını istedi. Hisarcıklıoğlu salgın sürecinde oda ve borsa başkanlarıyla sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını da belirterek bu sayede 70 maddeden oluşan bir öneri paketi hazırlayıp Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu ve bu maddelerin büyük bir kısmının da hayata geçtiğini ifade etti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans yöntemiyle Ege Bölgesindeki oda ve borsa başkanlarıyla buluşarak görüş alışverişinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, koronavirüs salgını başladığından bu yana odalar, borsalar ve sektör meclisleri ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek bu süreçte oda ve borsa başkanlarının üyelerinin seslerini duyurdukları için kendilerine teşekkür etti.

TOBB’nin oda ve borsalarla birlikte yürüttüğü çalışmalar sayesinde 70 maddeden oluşan bir öneri paketi hazırlayarak Cumhurbaşkanlığına sunduklarını belirten TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Bu önerilerimizin büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. İşte en son eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e kadar uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” dedi.

Daha sonra Ege Bölgesindeki oda ve borsa  başkanlarının görüş ve önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, bu tür toplantıların sık sık devam edeceğini belirterek koronavirüs salgınına karşı tüm oda ve borsaların dikkatli olmasını ve gereken önlemleri titizlikle uygulamalarını istedi.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, video konferans yöntemiyle yapılan Ege Bölgesi oda ve borsa başkanlarının toplantısında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na salgın sürecinde ortaya çıkan sorunlarla ilgili öneri ve taleplerin takipçisi oldukları için teşekkür etti. Reşit Özer, Türkiye’nin levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin Milas’ta yapıldığını ifade ederek “Fakat bizim üyelerimiz bu balıkları tesislerine 5 km mesafedeki Milas Bodrum Havalimanından ihraç edemiyorlar 220 km. mesafedeki İzmir Havalimanına oradan da İstanbul Havalimanına götürmek zorunda kalıyorlar. Milas Bodrum Havalimanın ihracat yapılabilir bir hale getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.