TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NDAN MİTSO’YA DESTEK SÖZÜ

23.05.2017 16:07

*TOBB’nin 73’üncü Genel Kurulu için Ankara’ya giden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı Reşit Özer ile özel bir görüşme yaptı.

*Başta Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması olmak üzere MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Milas halılarının coğrafi işaret patent haklarının da Sümer Holding’ten devralınması için destek olacağını söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Genel Kurul delegeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 73’üncü kongresi için Ankara’ya gittiler. Ankara’da, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile özel bir görüşme yaparak MİTSO’nun projelerini ve hedeflerini anlatırken, Hisarcıklıoğlu da MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek destek sözü verdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin 73’üncü Genel Kurul toplantısı için gittiği Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek özel bir görüşme yaptı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun TOBB binasındaki makam odasında gerçekleştirilen görüşme sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun çalışmalarını ve projelerini anlattı. Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti aldıklarının anlatan Reşit Özer, tasfiye sürecindeki Sümer Holding’in elinde bulunan Milas halılarının coğrafi işaret patentinin MİTSO’ya devri için Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi. Reşit Özer, Milas’ı kültür turizmine kazandırmak için yapılan çalışmaları da anlatarak buraların tanıtımı için destek istedi. UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde birbirine çok yakın üç alanın bulunduğunu, bünların; Milas Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Kutsal Alanı, Beçin Kalesi ve Orta Çağ Kenti Kalıntıları ile Stratonikeia Antik Kenti olduğunu ifade eden Reşit Özer “Buraların kültür turizmine kazandırılmasına çok önem veriyoruz” dedi. Ziyaret sırasında Milaslı balıkçılardan alınmakta olan yeraltı suları kullanım parasının alınmaması gerektiğini de anlatan Reşit Özer, bu konuda da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan destek istedi. Reşit Özer, Milas’ın modern bir fuar alanı ve kongre binasına ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip etmekte olduğunu ifade ederek “Sizlerin bu çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum. Özellikle Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasını çok önemsiyorum. Çok önemli bir iş başardınız. Sizi tebrik ediyorum” dedi. Daha sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı telefonla arayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sümer Holding’deki Milas halılarının coğrafi işaret tescili patent haklarının MİTSO’ya devri için bir görüşme yaptı. Bakan Ağbal’ın patent hakları devrine olumlu yaklaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu bu konuda MİTSO’ya destek vereceklerini söyledi.