R. HİSARCIKLIOĞLU YENİDEN TOBB BAŞKANI SEÇİLDİ

06.08.2013 19:10

*Aralarında MİTSO’nun da bulunduğu TOBB üyesi Muğla odalarının da aday gösterdiği ve desteklediği Rifat Hisarcıklıoğlu dört yıl için yeniden TOBB Başkanı oldu.

*MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yeniden TOBB Başkanlığına seçilen Hisarcıklıoğlu’nu kutlayarak başarılar dilediler.

TOBB’nin 69. Genel Kurulu’nda M. Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçildi. Hisarcıklıoğlu’na TOBB üyesi diğer Muğla odalarıyla birlikte MİTSO delegeleri de destek verdi. Genel Kurulda 1734 delegenin imzasıyla aday gösterilen ve tek aday olarak seçime katılan Hisarcıklıoğlu 4 yıl süre için yeniden TOBB Başkanı oldu.

TOBB’nin 69. Genel Kurulu öncesinde, Birlik üyesi Muğla odaları Muğla’da bir araya gelerek Birlik başkanlığı için yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu’nun aday gösterilmesini ve desteklenmesini kararlaştırmış ve bunu da kamuoyuna açıklamıştı.

TOBB’nin 69. Genel Kurulu için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, diğer oda başkanlarıyla birlikte Rifat Hisarcıklıoğlu’nun daveti üzerine Genel Kurulun bir gün öncesinde Ankara’ya gitmişti. Ankara’da tüm oda başkanlarının katıldığı toplantıya  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bir konuşma yaptı.

1 Ağustos Perşembe günkü Genel Kurul için MİTSO’yu temsilen Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, MİTSO Genel Kurul delegeleri ve MİTSO Meclis Üyeleri Özer Topuz ile Soner Çamlıbelen katıldılar.

Yapılan seçim sonucunda 1734 delegenin imzasıyla tek aday olarak seçime katılan Rifat Hisarcıklıoğlu dört yıl süre için TOBB başkanlığına seçildi. Seçimde, Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı), Harun Karacan (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı), Necdet Özer (Denizli Ticaret Odası Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı), Memiş Kütükçü (Konya Sanayi Odası Başkanı), Çetin Osman Budak (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Çamur Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Şahin Bilgiç (Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı), Ebubekir Bal (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Halim Mete (İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı).

Seçim sonucunun açıklanmasından sonra yeniden TOBB Başkanlığına seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, uzun süredir devam eden bir seçim maratonunun içinden geçtiklerini belirterek, “Allah’ın izniyle bugün camiamızın seçim döneminin son aşamasını tamamlıyoruz. Ben sizin başkanınız olmaktan ve hep birlikte omuz omuza çalışmaktan büyük bir onur ve gurur duydum” dedi. 365 oda ve borsa ile bin 734 delegenin ortak talebiyle TOBB başkanlığına yeniden aday gösterildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bir işi yaparken delegelerin gücünü hep hissettiğini söyledi. Bu nedenle seslerinin gür çıktığını ve bir başarı hikayesi yazdıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Sizlerin desteği, benim en mutlu dayanağım oldu. Sizlerin bu denli takdirini, bu büyük sevgisini kazanabildiysem ne mutlu bana. Bu herkese nasip olmaz. Benim en büyük şansım böyle büyük bir aileye sahip olmak. Sizlerden aldığım destek ve cesaretle buradayım” diye konuştu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı ve yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayarak başarılar dilediler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in kutlama mesajları şöyle:

“Türk iş dünyasının en üst düzey mesleki örgütlenmesi olan ve ülke ekonomisi üzerine her zaman ağırlığını hissettirmiş olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 69. Genel Kurulu çok büyük bir birlik, beraberlik, saygı ve Birliğimizin adına yaraşır ağırbaşlılık ve olgunluk içinde geçmiştir.

Hiç kuşkusuz bu ortamın yaratılmasında, geliştirilmesinde ve bu seviyeye eriştirilmesinde en büyük pay TOBB başkanlığını başarıyla sürdürmekte olan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun uzlaştırıcı, barışçı, öncü ve örnek kimliğinden, kişiliğinden kaynaklanmaktadır.

Yönetimlerin, hele yönetim kurulu başkanlarının görev yaptıkları süreç içinde yıpranmaları, desteklerinin azalması genel geçer bir kural olmasına rağmen Sayın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu görev süresi içinde, yalnızca TOBB üyelerinin değil genel Kamuoyunun da her gün artan ilgisine, saygısına, güvenine ve desteğine mazhar olmuştur.

Bu nedenledir ki, TOBB’nin 69. Genel Kurulunda ikinci bir aday çıkmamış,  aralarında MİTSO’nun da bulunduğu TOBB üyesi Muğla odalarıyla birlikte 1367 delegenin desteğiyle Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden TOBB Başkanı seçilmiştir.

TOBB’nin gerçek anlamda bir birlik olmasında çok büyük emeği, çabası ve katkısı olan Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ve kendisiyle birlikte görev yapacak yeni Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konsey üyelerini kutluyor ve başarılar diliyoruz.