MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer TOBB Genel Kurulu için Ankara’da

06.08.2013 19:08

“MUĞLA, OLARAK HİSARCIKLI OĞLU’NU DESTEKLİYORUZ”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, 1 Ağustos’ta yapılacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 69. seçimli genel kurulu için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle Ankara’ya gitti. MİTSO’nun TOBB delegeleri ise yarın Ankara’ya gidecekler.

TOBB’nin 69. seçimli Genel Kurulu1 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yapılacak Genel Kurulda 2 000 delege oy kullanarak TOBB’nin yeni yönetimini seçecekler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha önce Muğla’daki TOBB üyesi odalarla Muğla’da bir toplantı yapıldığını ve toplantıdan Muğla odaları olarak, TOBB başkanlığı için yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu’nun desteklenmesi kararının çıktığını belirterek “MİTSO delegeleri olarak bu kararın arkasındayız. TOBB Başkanlığı için Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu destekliyoruz. Yapılacak Genel Kurulun ve sonucunda yeni yönetim kurulunun TOBB’ne ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarını bir gün önceden Ankara’ya davet etti. Bunun üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer 30 Temmuzda Ankara’ya gitti. MİTSO’nun Genel Kurul delegeleri Özer Topuz, Ömer Eliş ve Soner Çamlıbelen ile MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, 31 Temmuz’da Ankara’ya gidecekler.

TOBB tarafından açıklanan gündem gereğince 31 Temmuz’da Ankara’da 2000 TOBB delegesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik binasında bir konuşma yapması bekleniyor. Bu yıl, Genel Kurulda başka siyasi parti temsilcilerinin konuşma yapması beklenmiyor. Genel kurulun gündemi ise “açılış, birlik başkanlığına aday olanların belirlenmesi, birlik başkanının seçimi, birlik başkanının teşekkür konuşması, yönetim kurulu, konseyler ve yüksek disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerin seçimi, genel kurul komisyonlarının seçimi” olarak belirlendi. Gündemde yer almaması nedeniyle Genel Kurula daha önceki yıllardan farklı olarak siyasetçiler gelmeyecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, daha önceki yıllarda olduğu gibi seçim öncesi kapsamlı bir konuşmayla delegelere seslenmeyecek.

mugla-ili-odaborsa-heyeti-11