TOBB – MİTSO İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLERE BOT VE MONT YARDIMI

30.12.2014 14:43

*TOBB’den gelen 30 bin lira ile MİTSO, ihtiyaç sahibi 920 öğrenciyi sevindirdi. 250 öğrenciye kışlık mont ve 670 öğrenciye ise birer çift kışlık bot armağan edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile MİTSO işbirliğinde Milas’taki ihtiyaç sahibi 920 öğrenci sevindirildi. 670 öğrenciye birer çift kışlık bot, 250 öğrenciye ise kışlık mont armağan edildi. Botlar ve montlar, MİTSO üyesi işyerlerinden teklif alınarak satın alındı ve okul müdürlüklerinin belirlediği listelere göre ilçe merkezi ve köylerdeki öğrencilere dağıtıldı.

TOBB, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla MİTSO’ya 30 bin lira gönderdi. MİTSO Yönetimi, gelen para ile ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık mont ve kışlık bot alınmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine oda üyesi işyerlerinden alınan tekliflere göre en düşük teklifi veren ve bu fiyatı kabul eden oda üyesi işyerlerinden kışlık mont ve botlar satın alındı. Botlar ve montlar, okul müdürlüklerinden gelen taleplere göre ilçe merkezi ve köylerdeki öğrencilere dağıtıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere TOBB’den gelen 30 bin liralık hibe ile kışlık mont ve bot alınarak dağıtıldığını söyledi. Reşit Özer “TOBB, üye odalara her yıl Ramazan ayında ve okullar açıldığında bir miktar yardım parası gönderiyor. Bu yıl Ramazan ayında 30 bin lira gönderilmişti. Bu parayla Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda maddesi dağıtmıştık. TOBB, öğrencilere yardım için de 30 bin lira gönderdi. Bu parayla kışlık mont ve bot alarak okulların belirlediği öğrencilere dağıttık. Dileriz, bu öğrencilerimiz bu yıl ayaklarına yağmur çamur değmeden, üşümeden okullarına gidip gelirler” diye konuştu.