TOBB – Türkiye Sigorta Birliği ve TESEV işbirliğinde düzenleniyor: SİGORTACILAR VE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK YENİ NESİL ACENTE EĞİTİMİ YAPILACAK

21.10.2022 17:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) işbirliğinde “Yeni Nesil Acente Eğitimi” düzenleniyor. Çevrimiçi düzenlenecek eğitim programı için ön başvurular 11 Ekim – 21 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. 1. Grup  eğitimler ise 24 Ekim – 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Sigorta acenteleri yönetici ve teknik personeline yönelik olarak internet ortamında çevrimiçi düzenlenecek eğitim programında sigorta acenteleri levhasında “acente sahibi, müdür, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve teknik personel” unvanı ile aktif kaydı bulunan ve talep eden herkes katılabilecek. Eğitim ücretinin yüzde 80’i TOBB ve TSB tarafından karşılanacak. Eğitimin ücretinin kalan yüzde 20’lik kısmını oluşturan 275 TL’lik kısmını ise katılımcılar ödeyecekler.

Eğitim programı kapsamında dersler, internet ortamında, 90 kişilik sınıflarda çevrimiçi (online) olarak hafta içi ve hafta sonu günlerinde, haftada 3 gün ve günde 3 saat olacak şekilde yapılacak.

Yeni Nesil Acente Programında ilk grup eğitim 24 Ekim 2022 – 3 Şubat 2023 tarihleri arasında, toplamda 141 saat olarak verilecek. Sınıflar başvuru sırasına göre oluşturulacak.

Sigorta acenteleri levhasında kaydı bulunmayan kişilerce yapılan ya da süresi içerisinde katılım ücreti ödenmeyen başvurular kabul edilmeyecek.

Yeni nesil acente eğitimi için ön başvurular http://sigortaacenteegitimi.tobb.org.tr linki üzerinden yapılacak ve başvuru ücretinin ödeneceği hesap bilgileri ve ödeme tarihleri başvuru sahiplerine daha sonra bildirilecek.

MİTSO SİGORTACILARI, YENİ NESİL ACENTE EĞİTİME ÇAĞIRIYOR

Öte yandan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, günümüzde sigortacılığın çok büyük bir gelişme ve yenileşme içinde olduğunu belirterek “Sigorta acentelerimizin yeni nesil acentecilik için bu gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor. Bunun için TOBB, TOBB ETÜ, TSB ve TSEV çok önemli bir işbirliği içinde yeni nesil sigortacılık eğitim programı oluşturdular. Sigortacı üyelerimizin ve bunların acente sahibi, müdür, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve teknik personel unvanlı çalışanlarının bu eğitimden yararlanmaları, mesleki gelişimleri açısından büyük önem taşıyor. İlgili üyelerimizi bu eğitime katılmaya davet ediyorum” dedi.

Yazı detayını buraya yazınız