TOBB’NİN 2017 FAALİYET RAPORU BASILDI

14.05.2018 15:03

*TOBB’nin 446 sayfalık 2017 Faaliyet Raporu’nun dağıtımına başlandı.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in de Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Üyesi olarak katkıda bulunduğu rapor ise TOBB Genel Kuruluna sunulmak üzere hazırlandı.

74’üncü Genel Kurul’una hazırlanmakta olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 2017 yılı faaliyet raporu hazırlanarak basımı yaptırıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sunuş yazısıyla hazırlanan 446 sayfalık Faaliyet Raporunun dağıtımına başlandı. TOBB’nin 2017 Faaliyet Raporu’nun başlangıç bölümünde Atatürk’ün bir sanayi sergisinde çekilmiş fotoğrafı ve çalışmayı öven sözleri yer alıyor. O yıllarda Türkiye’nin sanayi üretimine vurgu yapan afişte üstte Atatürk’ün “Sanayi, iktisadi istiklalin belkemiğidir” sözünün altında “Dışarıdan aldıklarımızı şimdi kendimiz yapıyoruz” ifadesi bulunuyor. Bunun da altında, kömür, çimento, deri, şeker, pamuk ve ipek üretimini anlatan fotoğraflar yer alıyor. Fotoğrafın altında Atatürk’ün çalışmayı öven şu sözleri okunuyor:

Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur. Denilebilir ki, hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak! Servet onun doğal sonucu olan rahat yaşamak ve mutluluk, yalnız ve ancak çalışanların hakkıdır. Yaşamak demez çalışmak demektir.”

TOBB’nin 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun sunuş yazısında ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun bir yazısı yer alıyor. Yazıda Hisarcıklıoğlu “tüccar ve sanayicilerin yeni başarı hikayeleri yazmaya devam ettiğini belirterek “Odaların ve Borsaların özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet merkezi haline geldiğini” ifade ediyor.

Öte yandan TOBB’nin Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu Üyesi olan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, komisyonlarının 7 kişiden oluştuğunu belirterek  “Komisyon olarak sunduğumuz raporu TOBB’ye sunduk. Raporumuz TOBB’nin Genel Kurulunda diğer komisyonlardan gelen raporlarla birlikte değerlendirilecektir” dedi.