TOPRAK HAVUZ BALIKÇILARI MALİ GENEL KURULUNDA ORTAK GÖRÜŞ: İHRACAT İÇİN TESİSLEŞMEK ZORUNDAYIZ

06.08.2013 17:45

Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği’nin 2011 dönemi mali genel kurulu yapıldı. Toplantıya katılan üyeler Birliğin mali raporunu oybirliği ile onayladılar. Genel kurulda yapılan konuşmalarda üretilen toprak havuz balıklarının ihraç edilebilmesi için mutlaka tesisleşmek gerektiği vurgulandı. Genel kurulda bir konuşma yapan Birlik Başkanı Cengiz Atila, toprak havuz balıklarının değerlendirilebilmesi için tesisleşmenin zorunluluğuna dikkat çekti.

Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği’nin 2011 dönemi mali genel kurul toplantısı 29 Şubat 2012 Çarşamba günü MİTSO Labranda Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, Milas Tarım İlçe Müdürü Ali Akay, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da katıldı. Birlik Başkanı Cengiz Atila yaptığı konuşmada, birliğin bir yıllık çalışmalarını anlattı. Atila, Birliğin de proje ortağı olduğu MİTSO’nun “Milas’ta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İşgücünün Geliştirilmesi ve İhracatın Arttırılması Projesi” kapsamında Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen fuara katıldıklarını anlattı. Fuardaki izlenimlerini aktaran Cengiz Atila; Milaslı toprak havuz balık üreticilerinin mutlaka üretimlerini arttırmaları ve artan üretimi ihracata hazırlamak için kesinlikle tesisleşmeleri gerektiğini söyledi.

Genel kurul toplantısında bir konuşma yapan Milas Tarım İlçe Müdürü Ali Akay, Milas’ta toprak havuz balıkçılığının büyük bir gelişme içinde olduğunu vurgulayarak Müdürlük olarak balık üreticilerine her konuda destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da Milas’ın ekonomik geleceğinde toprak havuz balıkçılığının çok önemli bir yeri olacağına dikkat çekti. Enver Tuna, MİTSO olarak toprak havuz balıkçılığını desteklemek, verimliliği arttırmak amacıyla GEKA’nın hibe desteğiyle bir proje gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu proje kapsamında Almanya’da Bremen Fuarı’na katılarak Milas’ın toprak havuz balıklarını tanıttıklarını anlatan Enver Tuna, Milaslı toprak havuz balıkçılarının mutlaka ihracatı hedef alan bir üretip politikası geliştirmek zorunda olduklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği’nin mali raporu oybirliği ile kabul edildi.