TOPRAK HAVUZ BALIKÇILARI MİTSO’DA… “BALIK ÜRETİCİLERİNE MİTSO’NUN DESTEĞİ SÜRECEK”

16.12.2019 08:55

Milas’ta toprak havuzlar içinde balık üretimi yapan üreticilerin kurduğu Milas İlçesi İç Su Ürünleri Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç ve Birliğin Başkan Yardımcısı Sadullah Yaman, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer ve MİTSO yönetim kurulu üyelerine sorunlarını bir kez daha anlatan Birlik Başkanı Muhammet Toğuç, öncelikli isteklerinin balıktaki KDV oranın yüzde 1’e indirilmesi olduğunu belirterek bu konuda kendilerine verdiği destek nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e ve Oda yönetimine teşekkür etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de gerek toprak havuz gerekse açık deniz balıkçılarına destek vermeye devam edeceklerini belirterek “Biz MİTSO olarak sizlerin sorunlarını TOBB’a ve TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara aktarıyoruz. Bu konuda en önemli talebimiz KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi, balıkçıların kullanmakta olduğu elektriğe indirimli tarife uygulanmasıdır. Bundan sonra da bu talepleri her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü kültür balığı üretimi Milas ekonomisinin zeytin ve zeytinyağı ile birlikte temel direklerinden birisi” diye konuştu.