Türkiye Satranç Federasyonu ile MİTSO’nun işbirliğinde yapıldı:

21.05.2018 17:18

19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASI’NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

*Türkiye Satranç Federasyonu ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde her 19 Mayıs’ta geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Milas 19 Mayıs  Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası” 5 dalda yapılırken turnuvada 137 satranç sporcusu yarıştı.

“Milas 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası” Türkiye Satranç Federasyonu ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde yapıldı. Turnuva’ya minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve açık olmak üzere 6 dalda toplam 137 satranç sporcusu katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Milas Temsilciliği ile MİTSO’nun işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Milas 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası” bu yıl da 19 / 20 Mayıs tarihlerinde MİTSO lokalinde yapıldı. Satranç turnuvasına 2004 ve önce doğumlu olan satranç sporcular “açık“, 2006 – 2005 doğumlular “gençler“,  2008 – 2007 doğumlular “yıldızlar”, 2010 – 2009 doğumlular “küçükler” ve 2011 doğumlular ise “minikler” kümelerinde yarışmaya katıldılar.

36 satranççının yarıştığı minikler kümesinde Arda Keskinoğlu 6 puanla birinci oldu. Küçükler kümesinde 56 sporcu yarışırken Ege Pekkan 6 puanla grubun birinciliğini kazandı. Yıldızlar kümesinde 27 sporcu yarıştı ve Metehan Berber 6 puanla birinciliği aldı. 12 satranççının yarıştığı gençler kümesinde Süleyman Yıldırım 5 puanla birinciliği elde etti. 6 sporcunun yarıştığı açık kümesinin birincilik ise Ali Ülgün‘ün oldu.

Yarışmada ilk üçe giren satranç sporcularına MİTSO tarafından birer kupa, 4 – 10 arasında sıralanan sporculara ise birer madalya armağan edildi. Satranç turnuvasında, kendi kümelerinde ilk üçe girenlere kupaları, 4 ile 10’unculuk arasında yer alanlara madalyaları MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu ile MİTSO’nun işbirliğinde düzenlenen ve turnuva direktörlüğünü başhakem Elif Vildan Altunbozar‘ın yaptığı ve Oda lokalinde iki gün süren “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası”nda Erkan Derinyol, Selçuk Dağ, Cumhur Önal, Taylan Canla ve İsmail Hakkı Sütçü hakem olarak görev aldılar.

Turnuvanın başhakemliğini yapan Elif Vildan Altunbozar, turnuvanın başarıyla yapıldığını belirterek yarışmaya katılan tüm satranç sporcularını kutladı ve yarışma hakemlerine de teşekkür etti.