MİTSO MECLİSİ OYBİRLİĞİ İLE TEKNOPARK’A ORTAK

25.03.2016 14:22

*MİTSO’nun Mart ayı olağan meclis toplantısında, Muğla’da kurulacak teknoparka % 1 pay karşılığı ortak olma önerisi oybirliği ile kabul edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan Mart ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, MİTSO’nun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulacak teknoparka % 1 pay ile ortak olması oybirliği ile kabul edildi.
Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından odanı Şubat ayı kati mizanı okundu. Yapılan oylama sonucunda kati mizan oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi gereğince Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’nün kamu, üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında kurulacak “Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi A. Ş.”ne ortaklık konusu görüşüldü. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla’da Vali, Belediyeler, Muğla S.K. Üniversitesi Rektörü ile odaların da katıldığı toplantıda teknopark konusunun görüşüldüğünü belirterek meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, “Teknopark, Muğla’da, 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Rektör, teknoparkı kurmak için oluşturulan Anonim Şirketin sermayesinin 10 milyon lira olacağını ve bunun %51 hissesinin üniversite tarafından alınacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile diğer belediyeler de hisse alacaklar. Toplantıya katılan Muğla odaları da % 1 – 3 arasında hisse alacaklar. Ayrıca GEKA ve ABİGEM’den Teknopark’ın yapımı için yüzde 50 destek sağlanmış durumda. Valimiz, bu desteğin % 75’e çıkarılması konusunda girişimlerde bulunacak. Teknopark, yöremizin, ilimizin kalkınması ve teknolojik gelişimi açısından son derece yararlı bir proje. MİTSO olarak biz de % 1’lik hisse ile Teknoparka ortak olmayı öneriyoruz” dedi. Yapılan oylama sonucunda, MİTSO’nun % 1’lik hisse ile Teknopark’a ortak olması kabul edildi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra meclis üyelerine son bir aylık dönemdeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, Ankara’da Muğla milletvekillerini ziyaret ettiklerini ve oda üyelerinin, yörenin sorunları, çözüm önerileri ve beklentileriyle ilgili 55 sayfalık bir rapor sunulduğunu da belirterek “Raporumuz, kamuoyunda ses getirdi. Çok olumlu tepkiler ve övgüler aldık.
meclis mart 20162