Tv 48 MİTSO’da… Tv 48 SORDU, REŞİT ÖZER YANITLADI: YANGIN YARDIMLARI SÜRECEK

18.08.2021 13:18

Yerel televizyon kanalı Tv 48, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile röportaj yaptı. Tv 48’in sorularını yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Milas’ta etkili olan orman yangınları nedeniyle pek çok yerden yardım malzemeleri gönderilmekte olduğunu belirterek “Yardımlar sürecek” dedi.

Yerel televizyon kanalı Tv 48 MİTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e orman yangınları ve sonrasındaki durum hakkında sorular yöneltti. Tv 48 Yöneticisi Zahide Kuş, Kameraman Kerem Köz, Muhabir Hilal Kara ve Ecem Kiriş’in soruların yanıtlayan Reşit Özer “Orman yangınları nedeniyle yardımlar sürüyor. Biz de bize iletilen yardım malzemelerini Milas Acil Afet Durumu Yönetim Merkezine ve yanan mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz” dedi.

Milas’taki orman yangınlarında yaklaşık 16 bin hektarlık ormanlık alanın ve 450 arı kovanın yandığını, yanan mahallelerdeki halkın en büyük ihtiyacının hayvan yemi, ot ve saman olduğunu belirten Reşit Ozar, TOBB’nin de orman yangınlarına yapılacak yardımlar için bir koordinasyon merkezi oluşturduğunu belirtti. Reşit Özer, “TOBB üyesi odalar ve borsalar orman yangını için adeta seferber oldular. İl anda Gebze Ticaret Odasından, Polatlı Borsasından, Çorlu Belediyesinden ve Çorlu Ziraat Odasından çeşitli malzemelerle un ve hayvan yemi için saman gönderildi.Yardımlar devam ediyor. Biz de bunları Milas Acil Afet durumu Yönetim Merkezine ve yanan mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Bundan sonra da gelecek yardım malzemelerini gerekli yerlere teslim edeceğiz” diye konuştu.

Orman yangınları ve yapılan yardımlardan başka yakın gelecekte yapılacak faaliyetlerle ilgili olarak açıklamalar da yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer 1 / 5 Eylül 2021 tarihleri arasında 12. Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılacağını, kasım veya aralık ayında Zeytin Hasat Şenliği yapılacağın, OSB’de yatırımcıların tesislerini kurmaya başladıklarını ve OSB faaliyete geçtiğinde 1500 – 2 000 kişiye istihdam sağlayacağını da bildirdi.