ÜLKE GENELİNDE “SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN” COVİD-19 DENETİMLERİ

19.08.2020 15:52

Son dönemde etkisini giderek arttıran Covid-19 salgınıma karşı İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge uyarınca valilerin, kaymakamların, belediye başkanlarının, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının başkanlarının, muhtarların ve genel kolluk birimlerinin katılımıyla yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde ülke genelinde denetimler yapıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası başkanları da üyelerinin işyerlerini birlikte denetlediler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Devrim ile Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezgin, denetledikleri işyerlerine sosyal mesafe kuralına uyulması, işyeri çalışanlarının ve müşterilerin mutlaka maske takmaları ve genel hijyen kurallarına uyulması için uyarılarda bulundular.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, denetimlerin ardından yaptığı açıklamada işyerlerinde genel hijyen kurallarına, sosyal mesafeye uyulması ve maske takılmasına tüm işyerlerinde titizlikle uyulduğunu görmekten memnun kaldıklarını belirterek “Tüm işyerlerimizde kurallara uyulduğunu gördük. Bu nedenle işletmecilerine, esnaflarımıza ve bu işlerlerinin müşterilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, Covid-19 salgınına karşı alınması gereken önlemlere uymayan işyerlerine ve kişilere Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Türk Ceza Kanunu gereğince de adli işlemler yapılacağı hatırlatıldı.