ULUSLARARASI İŞ OLANAKLARI TOBB’NİN WEB SİTESİNDE

23.10.2014 17:27

*TOBB’nin internet sayfasında oda ve borsaların üyelerine sunduğu ekonomik değeri olan uluslararası iş imkanları duyuru sisteminin iyileştirilmesi amacıyla iki anket düzenlendi.

*Daha etkin bir uluslararası dış ticaret duyuru sistemininin hedeflendiği anketlerin elektronik ortamda doldurularak en geç 1 Aralık 2014’üne dek TOBB’nin ilgili internet adresine iletilmesi gerekiyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin internet sitesinde yayınlanmakta olan uluslararası iş imkanları duyurusunu daha etkin hale getirmek için iki anket çalışmsı düzenlendi. Konuşla ilgili TOBB tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere, 2011 yılı başında yenilenen web kullanıcı arayüzümüzün sağ tarafındaki HİTMETLER bölümünde, Türk ihracatçısı ile yabancı ithalatçının buluşma ortamı olan ‘Uluslararası İş İmkanları’ başlığı bulunmaktadır. bu başlık altında bulunan:

*Türkiye’den İşbirliği Teklifleri,

*Dünyadan İşbirliği Teklifleri,

*İhale – Özelleştirme – Yatırım,

*TOBBİOS – TOBB İş Olanakları Sistemi,

sayesinde firmalarımız, dış ticaretle ilgili alım, satım ve işbirliği taleplerini web sitemiz üzerinde yayınlayabilmekte ve yabancı firmalardan gleren talepleri inceleyebilmektedirler.

Odalarımızın ve Borsalarımızın, Birliğimizin üyelerine sunduğu ve ekonomik değeri olan Uluslararası İş İmkanları sisteminin iyileştirilmesi amacıyla Birliğimizce değerlendirilmek üzere 2 farklı anket yapılması öngörülmüştür.

Buna göre, ekte bulunan ‘Oda ve Borsa Araştırma Anketi’nin sadece Odanız / Borsanız tarafından birliğimiz Web sisteminin (www.tobb.org.tr) ‘Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi – Dış ticaret Müdürlüğü’ bölümünde yer alan linkten inidilerek elektronik ortamda doldurulmasını ve en geç 1 Aralık 2014 tarihene kadar disticaret@tobb.org.tr mail adresine gönderilmesi” gerkmektedir.