Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvurular başladı.

19.08.2016 16:45

MİTSO, İKİ UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ AÇIYOR.

*MİTSO, KOSGEB işbirliğinde iki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlatıyor.

*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyenler 6 Eylül Salı günü 17.00’ye dek MİTSO’ya başvurabilecekler.

*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyenlerin sayısı 60’ı aşarsa eğitime katılmak isteyenler 8 Eylül Perşembe günü yapılacak sınavla belirlenecek.

*Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp da yeni işyeri açacaklar, 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağından yararlanabilecekler.

Yeni işyeri açacaklara sağlanan 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve ilk iki yılı geri ödemesiz 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanabilmeleri için mutlaka almaları gereken Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Milas’ta MİTSO açıyor. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılacak eğitimlere katılmak isteyenlerin 6 Eylül Salı günü 17.00’ye kadar MİTSO’ya başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

ABİGEM tarafından yeni işyeri açacaklara sağlanan 50 bin TL’ye kadar hibe desteği ve ilk iki yılı geri ödemesiz 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi olanağından yararlanmak isteyenlerin mutlaka almak zorunda olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, MİTSO tarafından düzenleniyor. MİTSO, 20 / 23 Eylül ve 24 / 27 Eylül tarihlerinde iki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açıyor. ABİGEM eğitimcilerinden Besim Ogelman tarafından verilecek eğitimlere katılmak isteyenlerin 6 Eylül Salı günü saat 17.00’ye dek kimlik fotokopileri ile MİTSO’ya başvurarak başvuru belgelerini doldurmaları gerekiyor. 30’ar kişilik iki eğitim için başvuru sayısının 60’ı aşması durumunda eğitime katılacaklar 8 Eylül Perşembe günü yapılacak sınavla belirlenecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yeni işyeri açacaklara 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmesi ve 100 bin TL’ye kadar hibe desteğinden yararlanabilmeleri olanağından yararlanmak isteyen birçok genç girişimci bulunduğunu belirterek “Ancak bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları gerekiyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyen girişimci adaylarına biz de MİTSO olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenliyoruz. Eylül ayı içinde iki eğitim düzenleyeceğiz. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin bir an önce kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Eğitimler en fazla 30 kişilik katılımlarla yapılabiliyor.Bu konuda talep birikimi oldukça eğitim açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.