MİTSO’DAN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN 5 BİN TL BAĞIŞ

19.08.2016 16:02

MİTSO’DAN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN 5 BİN TL BAĞIŞ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde şehit düşen veya yaralananların ailelerine bir ölçüde tesellide bulunmak amacıyla 5 bin TL yardımda bulunmayı kararlaştırdı. MİTSO Yönetim Kurulunun demokrasi şehitleri ve gazilerinin ailelerine 5 bin TL yardımda bulunulması önerisi, MİTSO Meclis toplantısında oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Gündemin birinci maddesi gereğince odanın Temmuz ayı kati mizan cetveli oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Yapılan oylamada MİTSO’nun Temmuz ayı kati mizanı 577 bin 253 TL olarak onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

Gündemin ikinci maddesi gereğince 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin veya yaralananların ailelerine bir ölçüde tesellide bulunmak amacıyla yardım yapılması konusu görüşüldü. MİTSO Yönetim Kurulu’nun 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 5 bin TL ile yardımda bulunulması için almış olduğu yönetim kurulu kararı oda meclisinin onayına sunuldu. Oda meclisi, yardım kararını oybirliği ile kabul ederek onayladı.

Oylamanın ardından Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, yardım kararını onaylayan meclis üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir ayda yaşanan gelişmeler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Özer, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren veya yaralananların yakınlarına yapılacak yardımı onayladıkları için meclis üyelerine teşekkür etti. Reşit Özer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TOBB’nin çağrısı üzerine bütün oda ve borsa başkanlarının Ankara’da bir araya gelerek darbeye karşı destek mesajı vermek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a ziyarete gidildiğini anlattı. Reşit Özer, 6 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da MİTSO’yu ziyaret edeceği bildirilen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinin ise kendisinin son anda oluşan sağlık sorunları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.
DEMOKRASİ 2