Milliyet geldi… “MİTSO FARK EDİLİYOR…”

21.04.2022 16:12

Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Milliyet gazetesi temsilcileri, MİTSO’nun başta Milas ürünlerine coğrafi işaret kazandırılması olmak üzere başarılı çalışmalarıyla dikkat çektiğini ifade ettiler.

Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır ile Milliyet Gazetesi Yazarı Eren Aka ve gazetenin Ege Bölgesi Reklam Müdürü Gülhan Kaya, MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Aykal ve Ejder Üstek ile görüşen Milliyet gazetesi temsilcileri MİTSO’nun çalışmalarıyla dikkat çektiğini belirttiler. Gazetenin Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır “MİTSO, çalışmalarıyla fark ediliyor. Özellikle çeşitli Milas ürünlerine coğrafi işaret alınması çalışmaları dikkat çekiyor. Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınması çok büyük ses getirdi, dikkat çekti” diye konuştu. Gazetenin köşe yazarlarından Eren Aka ise MİTSO’nun başarılı çalışmalarını gazetenin sayfalarında okumaktan ve kendi yazılarında yer vermekten mutluluk duyduğunu ifade ederken Ege Bölgesi Reklam Müdürü Gülhan Kaya da MİTSO’ya bundan sonraki süreçteki çalışmalarında da başarılar diledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milliyet gazetesi temsilcilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Biz de MİTSO olarak faaliyetlerimize gazetenizin sayfalarında yer verdiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi. MİTSO’nun amacının Milas ürünlerinin üretim kalitesini arttırmak, Milas’a özgü ürünlere coğrafi işaret kazandırmak ve bu ürünleri özellikle yurtdışı pazarlarda, fuarlarda tanıtarak ihracatını sağlamak olduğunu anlattı. Özer, “Milas zeytinyağında bunu başardık. Zeytinyağımıza AB coğrafi işareti kazandırınca hem yurtiçinde, hem yurtdışında bilinirliği arttı. Bu da Milas zeytinyağının ihracatını arttırdı. Malezya başta olmak üzere bazı Asya ülkelerine ciddi miktarda ihracat yapılıyor. Bir firmamız, Milas zeytinyağını Almanya’daki süpermarketlerin raflarında satışa sunmayı başardı. Bu gelişmeler bize kıvanç veriyor” dedi. Özer daha birçok Milas ürününe coğrafi işaret kazandıracaklarını ve TOBB ile işbirliğiyle Milas’a bir okul binası kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Yazı detayını buraya yazınız