Yeni Muğla Valisi ŞAHİN Milas OSBye destek çıktı

06.08.2013 17:32

MİTSO Yönetiminin makamında hoş geldiniz ziyaretinde bulunduğu yeni Muğla Valisi Fatih Şahin “Milas OSB belli bir ivme kazanmış. Bunu devam ettirmek gerek” dedi ve OSB Müteşebbis Heyet katkısı olarak Valiliğin payına düşen 40 bin liralık katkının ise hemen ödenmesini istedi.
Yeni Muğla Valisi Fatih Şahin Milas OSB’ye sahip çıkarak destek mesajı verdi. MiTSO yöneticilerinin Valilik makamında ziyaret ederek hoş geldiniz dediği ve başarılar dilediği ziyaret sırasında konuşan Vali Şahin “Milas OSB sizin için önemli bir girişim. Belli bir ivme de kazanmış. Bizim de bunu devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu. Vali Şahin valiliğin ödemesi gereken 40 bin liralık müteşebbis heyet payının da hemen ödenmesini istedi.
MİTSO Yönetimi, yeni Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret ederek kutladı. MiTSO Meclis Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muzaffer Atıcı ve Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Cuma Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit’ten oluşan MiTSO heyetinin yaptığı hoş geldiniz ziyareti sırasında Vali Şahin, Milas OSB’ye açık destek verdi. Ziyaret sırasında MiTSO heyetini büyük bir ilgiyle karşılayan Vali Şahin “Milas’ta bize karşı çok iyi, çok sıcak davranmıştınız” diyerek Milas’ta karşılaştığı ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarıyla ve kamu kurumlarıyla iyi ilişkiler içinde olmanın önemini vurgulayan Vali Fatih Şahin “Sivil toplum kuruluşlarıyla iyi ilişkiler içinde olmak bizler için de çok iyi olur. Bundan sonra meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha iyi ilişkiler geliştirmeliyiz” diye konuştu. Konuşmasında daha sonra Milas OSB’ye değinen Vali Şahin “Biliyorum, Milas için OSB çok önemli bir konu. Bugüne kadar Milas OSB belli bir ivme kazanmış. Bunu devam ettirmek gerekir” dedi.
Vali Şahin’in bu sözü üzerine Milas OSB hakkında açıklamalarda bulunan MiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna; Muğla Valiliğinin, Milas Belediyesi’nin ve MiTSO’nun üçte birlik paylarla Milas OSB’nin müteşebbis heyet üyesi olduğunu belirterek “Aslında müteşebbis heyet üyeleri olarak 40’ar bin lira katkıda bulunma kararımız var. Ancak bugüne kadar bu katkılar yatırılmadı” demesi üzerin Yeni Vali Şahin “Öyleyse Valilik payını hemen ödeyelim. Söyleyeyim, 40 bin lirayı hemen yatırsınlar” diyerek Milas OSB’ye açık destek verdi. MiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da Milas yöresinde tarımsal üretimin gerilediğini, bunun da işsizliğin artmasına ve özellikle belediyelerden iş talebi patlamasına neden olduğunu anlatarak “Sayın Valim, eğer Milas OSB’yi bir an önce hayata geçirebilirsek bu yöremizdeki işsizlik sorununun çözümüne de önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Ziyaret sırasında Milas ekonomisi ve Milas’ın turizm potansiyeli hakkında da açıklamalarda bulunan Enver Tuna, kültür balıkçılığının yöremiz ekonomisi açısından önemine değinerek tarla balıkçılığı yapan üreticilerin sorunlarını dile getirdi. DSİ’nin yer altından çıkartılan tuzlu sudan para almasının tarla balıkçılığı yapanları olumsuz yönde etkilediğini anlatan Tuna “Tarla balıkçılığı yapanlar zaten yeraltından suyu elektrik enerjisi ile çektikleri için maliyetleri çok artıyor. Bir de DSİ’ye tuzlu su için para ödeyince çok zorlanıyorlar. Bu konuda sizden destek bekliyoruz” dedi. Vali Fatih Şahin, konuyla ilgileneceğini belirterek “bundan sonra da sizleri sık sık Muğla’ya bekliyorum. Elbette biz de sizleri ziyaret etmek isteriz ama iş yoğunluğu nedeniyle buna fırsat bulamayabiliriz. Bu nedenle sizleri sık sık bekliyoruz. Her zaman sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla yakın bir işbirliği içinde olmayı arzu ederiz” diye konuştu.
MİTSO Yönetimi daha sonra Vali Fatih Şahin’e, Milas ziyareti sırasında MİTSO Labranda Toplantı Salonunda izlemiş olduğu Hasan Özgen’in Işık Ülkesi Milas belgeselinin bir CD’sini, Gümüşkesen ve Baltalı Kapı’nın birer makatini armağan ettiler.