YENİ YILDA YUNANİSTAN VİZESİ MİTSO’DAN ALINABİLECEK

31.12.2019 15:06

Yunanistan’a ve Yunanistan vizesiyle bazı AB ülkelerine gitmek isteyenler pasaport vizeleriniyeni yılda Milas Ticaret ve Sanayi Odasından alabilecekler.MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu ileyapılan görüşmelerin sonucunda, yeni yılda MİTSO’dan Yunanistan ve bazı AB ülkelerine gitmekisteyenlerin pasaportlarına Schengen vizesi verileceğini bildirdi. Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğutarafından haftanın bir günü, vize işlemleri için bir görevli gönderileceğini belirten Reşit Özer “Biz degelecek görevliye Odamızda internet bağlantılı bir oda tahsis edeceğiz. Böylece Yunanistan’a ve bazıAB ülkelerine gitmek isteyenler İzmir’e gitmeye gerek kalmadan pasaportlarına Shengen vizeleriniMİTSO’dan alabilecekler” diye konuştu.Yunanistan ve Bazı AB ülkelerine gitmek isteyenlere MİTSO’dan vize verilebilmesi konusunuYunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’nın MİTSO’ya yaptığı ziyaret sırasında dilegetirdiklerini anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Sayın Başkonsolos ArgyroPapoulia’ının odamızı ziyaretinde, Yunanistan ve bazı AB ülkelerine gidecek üyelerimiz içinMİTSO’da pasaport vizesi verilmesini talep etmiştik. Sonrasında Sayın Başkonsolos ArgyroPapoulia’yı İzmir’deki Başkonsolosluk makamında ziyaret ederek vize işlemlerinin odamızdayapılması konusunda görüş birliği sağladık. Yunan Başkonsolosluğu haftanın bir günü Milas’a birgörevli gönderecek. Biz de MİTSO’da internet bağlantılı bir oda tahsis edeceğiz ve vize işlemleriburadan yapılabilecek. Üyelerimiz ve Milaslılar böylece vize işlemleri için İzmir’e gidip gelmekzorunda kalmayacaklar. Bize bu kolaylığı sağlayan Başkonsolos Sayın Argyro Papoulia’ya teşekkürediyoruz” diye konuştu.Pasaportlarına Schengen vizesi almak isteyenler ilk başvurularını MİTSO’ya yapacaklar.Gelen talepler doğrultusunda MİTSO, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğuna başvuruda bulunarakbaşvuru sayısını bildirecek. Böylece Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğundan bir görevli MİTSO’yagelerek vize işlemlerini yapacak. Başvuru yoğunluğuna göre, vize işlemleri daha sonraki dönemdehaftanın bir günü olarak düzenli şekilde yapılacak.