MİTSOnun Mayıs ayı Meclis toplantısı yapıldı. MİTSO MECLİS ÜYELERİ DE AKREDİTASYON EĞİTİMİNDE

06.08.2013 17:47

MİTSO’nun Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda Nisan ayı kati mizanı oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca 2 Haziran Cumartesi günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Milas’a geleceği bildirildi. Toplantı bitiminde ise geçen yıl Aralık ayından bu yana MİTSO’da akreditasyon eğitimin sürdürmekte olan Prof. Dr. Fuat Önder tarafından meclis üyelerine akreditasyon konusunda bilgi aktarıldı ve odanın stratejik planının hazırlanması amacıyla anket yapıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılan meclis toplantısında Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Nisan ayı bütçesi 271 bin 954 TL olarak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna tarafından son bir aylık dönemde yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi aktarıldı. Enver Tuna, MİTSO’nun AB’nin Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Almanya’nın Berlin kentinde yapılan ve iki hafta süren ihracat eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitim çalışmasının çok verimli geçtiğini belirten Enver Tuna bundan sonra da MİTSO yönetimi olarak oda üyelerinin ve Milaslıların ufkunu açacak, üretimini ve ihracatını arttıracak bezer projeler oluşturarak eğitim çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Berlin’de 40 saat süren ihracat eğitiminin çok başarılı geçtiğini anlattı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Mayıs ayı içinde MİTSO’nun OSB ile Güllük limanı arasındaki demiryolu yapılmasının fizibilite projesinin hazırlandığını ve dosyanın Güney Ege Kalkınma Ajansı’na teslim edildiğini de bildirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılış töreninin 2 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılacağını, açılışın ardından düzenlenecek kokteylden sonra Hisarcıklıoğlu’nun MİTSO’yu ziyaret edeceğini ancak programın daha sonra kesinleşeceğini söyledi.

Aralık ayından bu yana odanın hizmet kalitesinin AB ölçütlerine eriştirilmesi amacıyla akreditasyon eğitimi sürdürülmekte olduğunu belirterek “Şimdi de bu eğitimin bir parçası olarak akreditasyon eğitimini sürdürmekte olan Sayın Prof. Dr. Fuat Önder tarafından meclis üyelerimize akreditasyon konusunda bilgilendirmede bulunulacak” diyerek Prof. Dr. Önder’i davet etti.

Prof. Dr. Fuat Önder de akreditasyon eğitimi konusunda Aralık ayından bu yana sürdürülen eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Akreditasyonun gerekliliği ve yararlılığını anlatan Prof. Dr. Fuat Önder odanın faaliyetlerinin amaçlanan hedefler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla odanın bir stratejik planı olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Fuat Önder stratejik planının oluşturulabilmesi için meclis üyelerinin görüşlerini almak üzere çeşitli soruların yöneltildiği bir anket çalışması yaptı.