MİTSO’DAN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALDI, SONRA İŞYERİNİ AÇTI

17.03.2017 14:50

*MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde açtığı uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan Nermin Mutlu, moda evi açtı.

*MİTSO’nun uygulamalı girişimcilik eğitimi alanlardan 6 kişi daha önce kendi işyerlerini açmışlardı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın kısa adı KOSGEB olarak bilinen T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdarisi Başkanlığı ile işbirliği yaparak düzenlemiş olduğu “uygulamalı girişimcilik eğitimi”ni başarıyla bitirenlerden birisi daha kendi işyerini açtı. Geçen eylül ayında MİTSO’nun uyglamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan Nermin Mutlu, Milas’ta bir moda evi açtı. MİTSO’nun geçen yıl ve bu yıl düzenlediği dörder uygulamalı girişimcilik eğitimine 235 kişi katılırken bunlardan yedisi KOSGEB’in hibe desteğinden yararlanarak kendi işyerlerini açtılar.

MİTSO’nun düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanlardan son olarak Nermin Mutlu kendi işyerini açtı. Nermin Mutlu’nun “Miss Azra Moda Evi” adıyla faaliyetine başlayan mağazanın açılışı törenle yapıldı. Törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve MESO Başkanı Celal Devrim ile birlikte kalabalık bir davetli katıldılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, odanın düzenlemiş olduğu uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış bir kişinin KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanarak kendi işyerini açmış olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Reşit Özer, “Biz MİTSO olarak üyelerimizin, personelimizin ve Milaslı genç girişimcilerin eğitimine çok önem veriyoruz. Verdiğimiz eğitimler arasında yeni girişimcilere kendi işyerlerini kurarken KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanmalarını sağlayan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine özellikle çok önem veriyoruz. Bir bayan girişimcinin MİTSO’nun uygulamalı girişimcilik eğitimini başardıktan sonra kendi işyerini açmış olması bizleri sevindirdi. Demek ki, MİTSO’da verilen eğitimler boşa gitmiyor, genç yatırımcılarımızın önünü açıyor” dedi.

Öte yandan MİTSO, 2016 yılında 4 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenledi ve bu eğitimlere sınavla seçilen 115 kişi katıldı. 2017 yılının ilk üç ayında ise yine dört uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendi ve bu eğitimlere toplam 120 kişi katıldı. MİTSO’nun bugüne kadar düzenlemiş olduğu uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanlardan Seda Şeremet Ayarcı bir balık ağı, yapım, onarım ve boyama fabrikası, İsmail Kocabaş bir boya, inşaat malzemeleri ve hırdavat marketi, Nuray Çorbacı Oturak bir moda, giysi mağazası, Görkem Çağlar Dikmen bir inşaat ve müteahhitlik şirketi, Efe Garipoğlu bir kuaför salonu ve Ahmet Gürel Karakaş ise bir sigorta, aracılık işyeri açtılar.

KOSGEB, uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış olup kendi işyerlerini açanlara 50 bin liraya kadar hibe desteği, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği sağlıyor. 18 yaşını doldurmuş olan herkes uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlamış olmak koşuluyla KOSGEB desteğinden yararlanmak için başvuruda bulunabiliyor. 50 bin liralık hibe desteği alındığında bununla işyerinin kirası, çalışanının ücreti, işyerindeki döşeme ve demirbaş giderleri karşılanabiliyor.