Yeni Muğla Valisi Fatih Şahin Milaslılarla odamızda tanıştı

06.08.2013 17:32

Henüz göreve başlayalı 15 gün olan yeni Muğla Valisi ilçelere yaptığı tanışma gezilerini sürdürüyor. Salı günü Milas’ı ziyaret eden yeni Vali Fatih Şahin önce ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam M. Bahattin Atçı’dan ilçe hakkında bilgi aldı. Bu sırada kaymakamlık makamında hazır bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna da Vali Şahin’e Milas OSB hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha sonra MİTSO’nun Labranda Toplantı Salonuna geçen Vali Şahin burada, Milaslı sanatçı Hasan Özgen’in hazırlamış olduğu “Işık Ülkesi Milas” adlı belgeselinin özetini izledi. Daha sonra salonda hazır bulunanlara hitap eden yeni Vali Fatih Şahin “İlçe müdürlerimizden kamu hizmetlerini yerine getirirken kanunlara ve hukuka uymaları, vatandaşı kucaklamaları, vatandaşın işlerini hızlı, verimli, etkili bir şekilde görmeleri ve güler yüzlü hizmet vermelerini arzu ediyoruz” dedi. Daire müdürlerinin hizmet görürken birlikte görev yaptıkları kamu görevlilerini kucaklamalarını ve onları motive etmelerini de isteyen Vali Şahin daha sonra şunları söyledi;

“Burada biz bir aileyiz. Milas’ın hedeflerini halkla beraber sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte planlamalıyız. Bu hedeflere nasıl ulaşacağımızı belirlemeliyiz. Görev taksimatı yapmalıyız ve hep birlikte çalışmalıyız. Halkın katılımı, yönetim sürecinde halkın var olması bu hedeflere daha kısa sürede ulaşmayı da sağlayan temel bir unsurdur. Milas’ın çok farklı özellikleri de var. Burada ekonomik anlamda önemli kuruluşlar var. Bu anlamda vatandaşımızın istihdam edildiği merkezlerimiz var. Bunun yanında turizm potansiyelimiz var. Sadece deniz değil, kültür turizmi, inanç turizmi ile ilgili de burada eserler var. Bunları çeşitlendirmeliyiz. Bunlarla ilgili yapılması gereken neyse bunları da bir plan çerçevesinde ele almalıyız. Bu anlamda bu sektörde ürün haline gelmemiş yerler varsa bunları sektöre kazandırmalıyız. Bu hem Milas’ın, Muğla’nın hem de ülkenin kazancı demektir. Çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız”.
Daha sonra salonda bulunan belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla tek tek tanışan Vali Şahin daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın makam odasında bir süre oturarak Milas ve Oda faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Odadan ayrıldıktan sonra Adliye’yi ve Milas Belediyesini ziyaret eden Vali Şahin restorasyonu sürmekte olan Çöllüoğlu Hanı’nı da gezdi. Bir süre Salı Pazarı’nı dolaşan Vali Şahin daha sonra, geçen hafta Tokat yakınlarındaki helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın baba evini de ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.