MİTSO Yönetimi TOBBnin Genel Kurulundan döndü

06.08.2013 17:25

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı TOBB’un 64’üncü Olağan Seçimli Genel Kurulunda, 1 Mayıs Cuma günü TOBB Birlik Merkezi’nde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi ve plaket töreninden sonra, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret etti.
MİTSO yöneticileri aynı akşam Ankara Gazi Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen Muğlalılar Gecesi’ne katıldılar. Muğla Milletvekilleri ve Milas Belediye Başkanı ile birlikte gecede Milas’ı temsil eden MİTSO Yöneticileri, TOBB’un 64.Genel Kurulu’nun su ihtiyacının Milas Belediyesi Labranda Su’yu ile yapılmasında da aracılık etmişlerdi. Bütün kongrede, tek kullanılan su Labranda Suyu idi ve bu nedenle TOBB Genel Kurulu’nda açılan standımız da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen işadamlarınca olduğu gibi Başbakan ve devlet bürokrasisi tarafından da ilgiyle ziyaret edildi..
2 Mayıs Cumartesi günü ise, TOBB’un Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
TOBB’un 64. Genel Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayırdırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, TOBB 64. Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, kamu idaresinde bir zihniyet değişimine acilen ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Kamu görevlilerimiz, halkın amiri değil, hizmetkârı olduklarını bilmeliler ve maaşlarını ödeyen halka karşı daha fazla sorumluluk hissetmeliler. Kamuda performansa dayalı ücret sistemi uygulanmalıdır” dedi.
TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, 1362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildiği Genel Kurul’da, 1552 kayıtlı delegeden 1385’i oy kullandı.
Ayrıca; TOBB’un Genel Kurul Toplantısı sonrasında 9 kişilik Turizm kuruluna Yönetim Kurulu Başkanı Enver TUNA da seçildi. 9 kişilik ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na bağlı olan kurulun diğer üyeleri ise Alanya, Bodrum, Didim, Bergama, Akçakoca, Gaziantep, Arhavi ve Torbalı Odaları’nın başkan ve meclis üyelerinden oluşuyor.