YÖREMİZİN DEPREM GERÇEĞİ MİTSO’DA ANLATILACAK

07.09.2017 16:54

*21 Temmuz’dan bu yana yöremizde yaşanmakta olan deprem tedirginliği konusunda bilinmeyenlerin açıklanması amacıyla MİTSO tarafından “Yöremizde deprem gerçeği” konulu bir konferans düzenleniyor.

*15 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30’da MİTSO’da düzenlenecek sempozyumda Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Ali Koçyiğit yöremizdeki deprem gerçeğini anlatacak.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in daveti üzerine yapılacak konferansı verecek Prof. Dr. Ali Koçyiğit, daha önce MİTSO tarafından kamuoyuna yansıtılan deprem hakkındaki görüşleriyle çok büyük ilgi çekmiş ve merak uyandırmıştı.

21 Temmuz’da Bodrum – İstanköy Adası arasında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Bodrum ve Milas yöresinde yaşanan çok sayıda depremin bilinmezleri Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen konferansta açıklanacak. Türkiye’nin en önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Ali Koçyiğit tarafından verilecek konferansta yöremizin deprem gerçeği tüm boyutlarıyla ortaya koyulacak. Konferans 15 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.30’da MİTSO toplantı salonunda yapılacak.

21 Temmuz depreminin ardından Bodrum ve Milas arasında oluşan çeşitli büyüklükteki yüzlerce yer sarsıntısı Milas ve Bodrum yöresinde ciddi boyutta kaygıya yol açmıştı. MİTSO üyelerinin de dile getirdikleri kaygılar üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; Türkiye’nin sayılı deprem uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Ali Koçyiğit ile Güvercinlik Adabükü mevkiindeki evinde bir görüşme yapmış, görüşme sırasında Prof. Koçyiğit’in dile getirdiği bilgiler MİTSO tarafından kamuoyuna yansıtılmıştı. Prof. Koçyiğit’in 21 Temmuzdaki deprem ve artçılarının denizde meydana gelmesinin büyük yıkımlara yol açmadığı, ancak depremin merkezinin karaya kayması durumunda çok hasarlı depremler oluşabileceği, Güllük fayının hareketlenmesiyle Ekinanbarı Ovasındaki köylerde büyük hasarlar oluşabileceği, Ören’in tümüyle alüvyon dolgusu bir ova üzerine kurulmuş olması yüzünden mutlaka taşınması gerektiği yönündeki savları çok büyük ilgi çekmişti.

Prof. Dr. Ali Koçyiğit, görüşmenin ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in sohbet ortamında verilen bilgilerin odada düzenlenecek bir konferansta daha geniş boyutlu bir şekilde anlatılması önerisini olumlu karşıladı. Bunun üzerine 15 Eylül 2017 Cuma günü, saat 14.30’da MİTSO’da bir konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı. MİTSO tarafından Prof. Ali Koçyiğit’in katılımıyla ve “Yöremizde deprem gerçeği” adıyla düzenlenecek konferansın Milas’ın ve Bodrum’un yerel radyolarıyla Muğla’nın yerel televizyonları tarafından da yayınlanması bekleniyor.

Milaslıları MİTSO’nun düzenlediği ve Prof. Dr. Ali Koçyiğit’in sunumuyla yapılacak “Yöremizde deprem gerçeği” konulu konferansa davet eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “21 Temmuz’da Bodrum – İstanköy Adası arasında meydana gelen ve sonrasında oluşan depremlerin yarattığı kaygı ve tedirginlik birçok oda üyemiz tarafından bize yansıtıldı. Biz de yöremizde ola gelmekte olan depremler hakkındaki bilgi edinmek üzere, konunun en büyük uzmanlarından birisi olan Sayın Prof. Dr. Ali Koçyiğit’e ulaştık. Kendisi bizimle çok değerli bilgiler paylaştı. Biz de bunların bir kısmını kamuoyuna açıkladık. Sayın Prof. Koçyiğit’in bize anlattıklarını ve daha fazlasını odamızda düzenleyeceğimiz bir konferansta kamuoyuna açıklamasını önerdik. Kabul ettiler ve biz de böyle bir konferans düzenledik. Yöremizin deprem gerçeği hakkında kamuoyunun aydınlatılması için çok önemli bir konferans olacağını düşünüyorum” dedi.