YÜKSELEN MARKALAR TÜRKİYE PROJESİ BAŞLIYOR

12.07.2024 09:57

Türkiye genelinde kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve artırılması amacıyla İstanbul Ticaret Odası’nın desteği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği tarafından hayata geçirilen Yükselen Markalar projesi başlıyor.

Yükselen Markalar Türkiy isimli proje ile projeye katılım sağlayan ve kendi ürünlerini üreterek satışa başlamış kadın girişimcilerimizin;

Markalaşmalarının sağlanması, Kültürel öğeleri taşıyan ürünlerin tasarlanması, sergilenmesi ve pazarlanmasına katkıda bulunulması, Yurtdışında bilinen küresel bir marka oluşturarak, katma değeri yüksek ürünlerle ihracat yapılmasına destek olunması hedeflenmektedir.

Proje İstanbul Ticaret Odası’nın desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yetkilileri tarafından yürütülecektir. Proje kapsamında katılımcılara, alanında uzman iş insanları tarafından eğitimler verilecek ve belirlenen sektörlerde /konularda katılımcılara mentorluk yapılacaktır. “Yükselen Markalar Türkiye” projesine, kendi ürünlerini üreterek satmaya başlamış kadın girişimcilerin başvurmaları beklenmektedir.

Proje kapsamında aşağıda belirlenen sektörler çerçevesinde çağrıya çıkılacaktır;

1-) Moda / Tekstil / Tasarım

Giyim ve Aksesuar (ayakkabı, çanta, takı, gözlük vb.)

Ev Tekstili ve Dekoratif Ürünler

2-) Kozmetik – Bakım Ürünleri

3-) Kültürel Öğeleri Yansıtan Ürünler

4-) Gıda Ürünleri sektörlerinde başvuru yapılması beklenmektedir.

Son başvuru tarihi: 15 Eylül 2024

Detaylı bilgi ve başvuru için; https://tr.surveymonkey.com/r/yukselenmarkalar

Eğitimler ücretsiz ve online olarak gerçekleştirilecektir. Eğitimlerin 7 Ekim 2024 tarihinde başlaması planlanmaktadır.

Şartları sağlayan tüm kadın girişimcilerin katılımlarını bekleriz.